islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5191
EURO
34,5735
ALTIN
2.504,25
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Ayasofya İbadete Açılıyor

Ayasofya İbadete Açılıyor

Milletimizin gözüaydın olsun İnşallah!

İslam ümmetine müjdeler olsun inşallah!

Bütün insanlığa hayırlı ve bereketli olsun…

Fatih Sulatan Mehmet Han’ın bizlere emaneti Ayasofya ibadete açılıyor, elhamdülillah!

***

Ayasofya, Danıştayın kararından sonra Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle cami olarak ibadete açıldı. Allah’ın izniyle 24 Temmuz 2020 Cuma günü de Cuma namazıyla ibadete açılışı gerçekleştirilmiş olacak. Başta ülkemiz ve İslam âlemi olmak üzere bütün insanlığa hayırlı uğurlu olsun.

Ayasofya’nın ibadete açılması, kim nederse desin tarihi bir gündür ve bu tarihi gün doyasıya bir sevinç ile kutlanacaktır. Daha önce de bu köşeden, Ayasofya’nın ibadete açılması noktasında yazılarımızı kaleme alıp yayınlamıştık.

Ayasofya’nın ibadete açılması veya diğer bir deyişle müzeden camiye çevrilmesi, Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere bütün ecdadımızın ruhlarını rahatlattığı kanaatindeyim.

Ecdadımızın ruhları rahatladı da biz rahatlamadık mı sanki? Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesi olan ve cami dışında kullanılması söz konusu bile olmayan bu tarihi yapıyı aslına döndürerek, Fatih’in bedduasından kurtulduk. Yetmez mi?

Osman Yüksel Serdengeçti’nin ifadesiyle ikinci fetih’i gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyor, teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

Bu tarihi kararın hemen akabinde, özellikle Hıristiyan aleminden gelen tepkileri, siz nasıl karşıladınız bilemiyorum ama ben doğal karşıladım. Zira insanlık tarihi boyunca, Hz. Âdem’den günümüze kadar olan süreçte, bütün savaşlar ve kargaşalar hep hak ile batıl arasında olmuştur.

Ayasofya’nın cami olarak açılma kararından sonra, ABD başta olmak üzere AB ülkeleri ve hatta Unesco’dan aleyhte sesler yükseliyorsa, Yunanistan başta olmak üzere birçok ülkede protestolar gerçekleşiyorsa, İslam âlemi olarak doğru bir iş yapmışız demektir.

Bizim topraklarımızda bulunan, Fatih Sulatan Mehmet Han’ın “Kılıç hakkı” Olarak bizlere emanet ettiği Ayasofya’nın üzerinde, Türkiye Cumhuriyetinin haricinde hiçbir ülkenin inisiyatifi yoktur, olamaz ve olmamalıdır. Eğer hala daha Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasını eleştiren ve istemeyen milletler ve toplumlar varsa, dönüp kendi kanlı tarihlerine bakmalıdırlar. Haçlı zihniyetiyle hareket ettikleri kanlı tarihlerine…

FRANSA

Ayasofya’nın ibadete açılmasını engellemek veya alınan karara tepkilerini koymak adına Fransa, Avrupa birliğinde Türkiye’ye karşı yaptırım uygulatmaya çalışıyor.

Tarihi süreç içinde, Osmanlı’nın gölgesinden ayrılınca Almanya imparatorluğu tarafından yok edileceğini bilen Fransa…

Kanuni Sultan Süleyman’ın, Almanya’nın elinde esir bulunan Fransuva’yı bir mektupla kurtardığı zamanları unutmuş olan Fransa…

Sultan II. Selime gelerek Akdeniz’e çıkabilmek için izin isteyen ve yardım dilenen Fransa…

Fransuva’nın oğlu I.Henry’nin Almanya’dan ölesiye korktuğu için Osmanlı’dan Almanya’ya karşı himaye edilmesi için yalvaran Fransa… (1 Şubat 1553 Himaye anlaşması)

Bu himaye karşısında ödemesi gereken 300 bin altını ödeyemeyince koskoca donanmasını Osmanlı’ya rehin veren Fransa…

Laiklik adı altında, din ve vicdan özgürlüğünü savunuyormuş gibi yapan ama İslamofobi’yi körüklemeyi çok iyi bilen Faransa…

1789 Fransız ihtilalinden sonra çıkardıkları ilk sivil yasayı hazırlarken Ahmet bin Hanbel’in Müsned’inden faydalandıklarını unutan Fransa…

Şimdi kalkmış, bizim egemenlik haklarımıza müdahale etmek istercesine Ayasofya’yı ibadete açtığımız için bize yaptırım uygulamaya ve uygulatmaya çalışıyor.

Beyhude bir çaba…

Fransa, İngiltere, Yunanistan, Vatikan, vs…

Ayasofya’nın ibadete açılmasına koyduğunuz tepkiler ile maskelerinizi düşürdüğünüzün ve gerçek yüzünüzü gösterdiğinizin farkında mısınız?

İMAMOĞLU

Ayasofya hakkında konuşması gereken insanlardan biri de Sayın İmamoğlu. Çünkü kendisi İstanbul’un Şehremeni. Ama Danıştayın kararından sonra Ayasofya hakkında lehte veya aleyhte hiç konuşmadı galiba. Sayın İmamoğlu kendisini ilgilendiren Ayasofya’nın açılışı gibi bir konuda konuşmazken, ne hikmetse görev tanımı içinde yer almayan konularda açıklama yapmak için can atıyor.

Eee ne diyelim? Milyonlar vererek aldığı Fatih Sultan Mehmet Han tablosu sahte çıkınca, Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesi gibi ciddi bir konuda açıklama yapmaya cesaret edememiştir.

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

Şaban DOĞAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.