islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4946
EURO
34,5767
ALTIN
2.498,52
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Ayasofya’nın Açılmasından Daha Önemli Hadiseler mi Var?

Ayasofya’nın Açılmasından Daha Önemli Hadiseler mi Var?

Çok direndim. Ayasofya hakkında yazmamak, yazdıklarımı yayınlamamak için çok sabrettim. Nihayet dayanamadım. Ayasofya benden küsmesin, “herkes benim açılmam için çok şeyler söyledi, dualar etti, etkili ve yetkilileri göreve çağırdı, sen hiçbir hamle yapmadın” demesin diye ben de dün bir yazımı yayınlansın diye ilgili yerlere gönderdim. Şimdi o yazım da şu anda mirathaber.com sitesine yayına hazırlanmaktadır.

-Neden böyle düşünüyorsun, Ayasofya’nın açılmasından daha önemli hadiseler mi var?

-Evet Ayasofya’nın açılmasından daha önemli olaylar var.

-Nedir onlar?

-İnsanların imanını, Müslümanların da ahlakını kurtarmak. Bunu yaparsanız Ayasofyalar kilitli kalmaz. Bunu yapmazsanız, mevcut Ayasofyalar ve camiler de Ayasofya’nın durumuna düşer. Zahiren açık, manen kapalı olurlar.

Bu sözlerimle Fethin sembolü olan bir mabedin açılmasını küçük görüyorum sanmayın. Çok önemli bir noktaya dikkat çekmeye çalışıyorum. Allah’ın açtığı mabedler kapalı, Ayasofya’nın kapalı olması çok mu? Her bir insan bir beytullah, bir mabed, bir mescid. Trilyonlarca hücre insan bedeninde ibadet halinde yani görevinin başında. Kimin haberi var bundan? Mabedlerin en büyüğü kâinat, bu kâinat mescid ve mabedinin mimarı Allah. Asiler ve şeytanlar hariç, sayısız varlık bu mabedin içinde zikir halinde, ibadet halinde. Bu kâinat mabedinde Allah’ı anmayan, anlatmayan hiçbir varlık yok. Kimin haberi var bundan? İnsanların bundan haberi olsaydı Allah’ın evinde Allah’a isyan ederler miydi? Cinayet işlerler miydi, bir insanı boynuna basarak nefessiz bırakıp boğarlar mıydı, vahşiliğin ve ahlaksızlığın her çeşidini sergileyebilirler miydi, yatak kıyafetiyle dolaşabilirler miydi? Bu ahlaksızlıklara seyirci kalabilirler miydi? Kâinatı ve kâinatın küçültülmüş bir misali olan insanın bedenini bir mescid, bir zikirhane görenler bu sözlerimden dolayı benden gücenmesinler; onları tenzih ediyorum. İnsanlığın kahir ekseriyetini dikkate alarak bunları söylüyorum.

Hatta birçok insanın kendisi, kendi bedenlerinin ve bedenlerindeki zerrelerin, hücrelerin her an Allah’ı andıklarından ve anlattıklarından haberleri yok. Bedenlerindeki zerre ve hücrelere inat onlar, mimarlarını, ustalarını, yaratıcılarını inkâr ediyorlar. İşte asıl hizmet, bu durumu o insanlara anlatmak, Ayasofya’yı açmanın yanında, onların kalplerini imana, akıllarını da Allah’a açmaktır. Bu yapılmadıktan sonra Ayasofya’nın, Selimiye’nin, Süleymaniye’nin, Sultan Ahmet’in ve kâinat mabedinin bir anlamı kalır mı? Kalmaz. Öyleyse asıl vazife, önemli vazife Ayasofya’yı açmanın yanında insanların akıllarını, kalplerini Allah’a ve imana açmak, herkese Kur’an’ın ve Hz. Muhammed’in (sav) güzel ahlakını kazandırmaktır. Umarım söylediklerim doğru anlaşılmıştır. Selam ve sevgilerimle benim güzel kardeşlerim.

Dr. Vehbi KARAKAŞ

Yorumlar
  1. Ali Zor dedi ki:

    Sayın hocam Allah razı olsun. Çok doğru tespitler