islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6015
EURO
34,7765
ALTIN
2.414,40
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Aydın Doğan beye açık mektup

Aydın Doğan beye açık mektup
25 Ağustos 2017 07:41
A+
A-

Muhterem Beyefendi!

Sizi yakından tanımadığım gibi uzaktan da tanımam. Hakkınızda bildiğim tek şey Medya patronu olduğunuzdur. Bu açık mektubu zat-ı alinize yazışım, diğer medya patronlarından daha bilinir ve benim gibi yetmişi değil sekseni aşmış olmanız sebebiyledir. Bir de bazı yayın organlarınızı nispeten daha iyi tanımış olmamdır.

Maşaallah Doğan Medya Grubunda Yok Yok

Maşaallah Doğan Medya grubunda yok yok. Radyolar, televizyonlar, gazeteler, dergiler…Ama benim bakıp geçtiklerim sayılı.

Sizler sahip olmadan önce de Hürriyet’le ilgilenirdim. Şimdilerde ise kurucusu olduğum Vakfımız ARDEV’in sahibi olduğu mirathaber.com adına baktığım haberlerinizi ve yazarlarınızı daha bir alıcı gözle inceliyorum. CNN TÜRK’e haber- yorum programları için göz gezdiririm. Kanal D’de Vatanım Sensin gibi dizilere bakarım…

Medya Patronu Olmak Büyük Bir Nimet

Medya patronu olmak hiç şüphesiz büyük bir nimettir. Biliniyorsunuz. Yakın geçmişte olduğu gibi hükûmet kurup yıkamıyorsanız ve dilediğiniz ihaleleri alamıyorsanız da bir çok alanda hâlâ daha etkili olabildiğinizde şüphe yoktur.

Her nimet gibi Medya nimeti de şükür ister. Medya nimetinin şükrü onu Rabbinizin bir nimeti olarak görmek ve yayın ilkelerinizi de Rabbimizin emirleri ve yasaklarıyla örtüştürmektir.

Bizler Müslümanız

Muhterem Beyefendi!

Benim gibi sizlerde Müslümansınız; Allah’a ve ölümle başlayacak âhiret hayatına inanıyoruz. Küçücüklerine kadar iradeli bütün sözlerimiz, işlerimiz ve ilişkilerimizden ötürü sorgulanacağız. Cennet de Cehennem de bizi bekliyor.

Medyanızın tüm haberleri, köşe yazıları ve magazin içerikli görüntülerinden de tek tek sorgulanacaksınız.

Siz Medyanızdan sorgulanacaksınız da biz sorgulanmayacak mıyız? Biz de özelde niçin uyarı görevimizi yapmadığımız için hesaba çekileceğiz.

Peygamberler bile Rabbimiz tarafından uyarıldığına göre yeryüzünde uyarılma ihtiyacı duymayacak insan yoktur. Halk ifadesiyle hepimiz nasihate muhtacız. Bildiğimiz konularda nasihat etmekle de yükümlüyüz. Yüce Kitabımız Kur’ân- Kerim de bütün müminlere, özellikle de yapabilecek olanlara bu görev Marufa çağrı ve Münker’den sakındırma görevi olarak yüklenmiştir. Yani İslâm Dini’ne, olgun akla ve kesin bilimsel verilere çağırmak ve zıtlarından sakındırmak görevi.

Esasa Gelelim

Uzunca bir giriş oldu esasa gelelim. Bundan otuz yıl kadar önce benden İslâm’da Kadın konusunda bir söyleşi yapmak üzere randevü alıp da Amerika ve İsrail ile ilgili olarak sorular yönelten Prof. ünvanlı yabancı ajan bilim kadının etkisinde kalmıştım. Bu çetin kadının benim ahiret hayatımı da etkileyeceğini anladım. Ve hiç beklemediği bir anda ona şöyle dedim:

Rabbimizin huzurunda sorgulanacağız. Sorgulamanın dehşeti içinde “Allahım, Ali Rıza hocanın evine kadar gittim, konuştum, ama bana İslâm’ı tebliğ etmedi, diyerek benden, şikâyetçi olacak ve beni dava edeceksin. Senin için de hesaba çekilmek istemiyorum: Gel Müslüman ol. İslâmî çizgide yaşa ve ebedi hayatını kurtar.

Aydın Bey, Sizden Ötürü de Sorgulanmak İstemiyorum

Aydın bey, Sizden ötürü de sorgulanmak istemiyorum:

Ramazan dışında yazılı ve görsel medyanızda Allah, Peygamber, Âhiret, Helâl ve Haram kavramlarını bulmak mümkün değil.

Hemen hemen her olay vesilesiyle ve Şeriat suçlamasıyla İslâm aleyhine yayın yapılır.

Köşe yazarlarınız muhtelif ama İslâm ile barışık olmayanlar çoğunlukta.

Haberler ve dizilerde evliliğin ırzına geçiliyor. Zinayı meşrulaştırdınız. Birliktelik, arkadaşlık adı altında pislikler aklanıyor. Eşcinsellik dahil cinsel özgürlüğü savunur hale geldiniz. Hele hele kadın vücudunda mahrem nokta kabul etmeyen uryan kadın resimleriniz yok mu? Sanatçı diye sunduğunuz bu kadar teşhirciyi nasıl buluyorsunuz?

Alkollü içkileri meşrulaştırır yayın politikanız malum.

Ülkemizin faiz sistemi ile kanı emiliyor. İç ve dış borçlar başını almış gidiyor. Bu zalim düzenin parçası oldunuz.

Astrolojik yalanlarınız, batıl bir din haline dönüştürülen futbola verdiğiniz destek, modern kumarları onaylar tutumunuz, teori olup tarihin çöplüğüne atılan evrimi bilim diye yutturmalarınız…

Bütün bu sayılanlar yalnızca sizin medyanızda işlenenler değil elbet.

Medyanızda Tüm Eylemlerden Sorgulanacaksınız

Evet Aydın Bey, medyanızda işlenen bütün şirk türlerinden, haramlardan, batıllara yandaş olmalardan, cinsel azgınlıklardan sorgulanacaksınız. Yolunu açtığınız günahların sizden sonra işlenmesinden ötürü de yargılanacaksınız.

Medyanızda hiç mi hayır işlenmiyor. İşleniyor da devede kulak bile değil.

Hulasa nasıl yaparsınız bilmem ama ölüm komasına girmeden evvel tövbe ile önleminizi alın. Bu ülkede başarılı olabilecek İslam’a uygun yeni bir medya yapılanmasına gidin. Kendinizi kurtarın, çocuklarınıza ve torunlarınıza yeni bir yol açın.

Adamlarınız çok siz de benim ve benim gibilerin eksiklilerine değinin. İnanın Müslüman geçinenlerimizin hataları sizden farklı ama, hiç de geri değil.

Allah Yardımcımız olsun.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.