islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Ayrılmaz İkili Gibi Davranan İsrail Başbakanı Rakip Saflara Geçti

Ayrılmaz İkili Gibi Davranan İsrail Başbakanı Rakip Saflara Geçti

Mirat Haber Ajansı

İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, seçimlerde sürekli kendisine tam destek veren hatta ona uygun sözde barış planları üreten ve koltuğunu korumasını sağlayan yakın müttefiği Amerikan Başkanı Donald Trump’ı zor gününde yalnız bırakarak rakibi olan Joe Biden’la yakınlaşmaya başladı. Attığı tebrik mesajında Biden’ın İsrail’in ve Yahudilerin eski bir dostu olduğunu belirten Bibi lakaplı Netanyahu, seçimlerde hile yapılmasıyla hukuki sürece yönelen Başkan Trump ekibinde bu kadar kolay taraf değiştirmesiyle şoka neden oldu.

Trump, Netanyahu’nun koltuğunda kalmasını saplayan bir dizi hamle yapmıştı. Bunlar arasında Golan Tepelerinin İsrail’e ilhakını kabul etmek, ABD’nin ve ABD’ye yakın bazı küçük ülkelerin elçiliklerinin Kudüs’e taşınmasını sağlamak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in İsrail’i tanımasını sağlamak, Sudan’ın İsrail’i tanımasını terörist ülkeler listesinden çıkması için şart koşmak, Filistin hükümetine yardımları kesmek, Hizbullah’ı dünyada yasaklanmasını sağlamak ve İran’ı her ortamda sıkıştırmak. Bu bakımdan Trump İsrail’e en yakın başkan olarak bilinmekteydi. Ancak bütün bunlar ABD Yahudi seçmeninin de Netanyahu’nun da kendisini bir kalemde silmesine engel olmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.