islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,2207
EURO
50,5377
ALTIN
7.136,03
BIST
13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Pakistan’a Tam Destek

Pakistan’a Tam Destek
07/05/2025 14:53
A+
A-

Azerbaycan’dan Pakistan’a Tam Destek: Kardeşliğin ve Adaletin Yanında Dimdik Durdu

Hindistan ile Pakistan arasında gün geçtikçe tırmanan gerilimde Azerbaycan, sessiz kalmayarak açık ve net bir tutum sergiledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hindistan’ın sivilleri hedef alan askeri saldırıları sert bir şekilde kınandı. Bu açıklama, Azerbaycan’ın yalnızca diplomatik değil, aynı zamanda vicdani ve insani bir duruş sergilediğini gösterdi.

Açıklamada, “Pakistan’a yönelik, sivillerin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıları kınıyoruz” ifadeleri yer aldı. Azerbaycan, Pakistan halkıyla dayanışma içinde olduğunu bildirerek, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca, tüm taraflara itidal çağrısında bulunarak gerilimin diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesini istedi.

Azerbaycan’ın bu net ve kararlı duruşu, kardeşlik hukukuna verdiği önemin bir göstergesi oldu. Türkiye ile olduğu gibi Pakistan’la da tarihsel ve kültürel bağları olan Azerbaycan, her fırsatta mazlumun yanında yer alarak adaleti savunduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bölgede barıştan yana tavır sergileyen Azerbaycan, yalnızca dostluk ilişkilerini değil, aynı zamanda uluslararası arenada güvenilirliğini de güçlendirdi.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar
  1. Galip Koç dedi ki:

    Keşke bu tavrın on da birini de Filistin için gösterebilseydi.