islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5555
EURO
34,8878
ALTIN
2.433,84
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Hindistan’da değişen dengeler: Müslümanların desteklediği solcu hükümet iktidara geldi

Hindistan Komünist Partisi (CPI) ve Sol Demokratik Cephe’nin (LDF) Kerala anketlerinde Başbakan Narendra Modi’nin Bharatiya Janata Partisi’ne (BJP) karşı büyük galibiyetinin arkasında iki azınlık topluluğu, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında açık bir değişim var.

Hindistan’da değişen dengeler: Müslümanların desteklediği solcu hükümet iktidara geldi
5 Mayıs 2021 15:53
A+
A-

Hindistan Komünist Partisi (CPI) ve Sol Demokratik Cephe’nin (LDF) Kerala anketlerinde Başbakan Narendra Modi’nin Bharatiya Janata Partisi’ne (BJP) karşı büyük galibiyetinin arkasında iki azınlık topluluğu, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında açık bir değişim var.

Mirat Haber Ajansı

Hindistan Komünist Partisi (CPI) ve Sol Demokratik Cephe’nin (LDF) Kerala anketlerinde Başbakan Narendra Modi’nin Bharatiya Janata Partisi’ne (BJP) karşı büyük galibiyetinin arkasında iki azınlık topluluğu, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında açık bir değişim var. Eskiden Hindistan Ulusal Kongre Partisi ve onların Hindistan Ulusal Kongresi’nin (UDF) bel kemiğiydi. Her iki toplumun da CPI’nin arkasında toplanıp Kongre’yi terk etmeleri için farklı nedenleri var. 2019’daki anti-CAA protestosunun ardından Müslüman topluluk, BJP’yi ele geçirecek güç olarak tanımlandığı için CPI’ye yaklaştı. CPI’nin Kerala’daki anlık tepkisi, CAA’ya karşı bir insan zinciri biçiminde geldi. CPI Başbakanı Pınarayi Vijayan’ın, değiştirilen vatandaşlık yasasının Kerala’da uygulanmayacağını duyurdu. Hareket, tüm Müslüman örgütlerin beğenisini kazandı. Seçimler öncesinde Vijayan, Kerala’nın CAA’yı uygulamayacağını yineledi.

Supreme Court verdict, CJI, Sabarimala temple, SC on Sabarimala, Lord Ayyappa, SC verdicts on Kashmir, caa, indian express news

Ayrıca, BJP manifestosu çeşitli yönlerden Müslüman toplumda endişe kaynağı oldu. Sözde aşk cihadına karşı bir yasa vaat etti. Müslümanları, Müslüman erkeklerle evlilikleri üzerine Hindu kadınları zorla İslam’a dönüştürmekle suçlayan bir terim. BJP ayrıca, aşırılık iddialarını önlemek için yabancı para gönderme ve dini kuruluşlara göz kulak olma sözü verdi. Parti, güçlü bir Hindutva gündemi üzerinde kampanya yürütmek için eyalet dışından bir dizi üst düzey lider seferber etti, ancak son seçimlerden elde ettikleri 7 sandalyenin 2’sini bile kaybetmeyi bitirdi. Öte yandan Hıristiyan cemaatinin Sola yönelmek için ayrı bir nedeni vardı. Idukki, Kottayam ve Pathanamthitta’nın merkezi Kerala bölgelerinde özellikle Katolik olmak üzere oldukça büyük bir oy yığını, UDF koalisyonunda Hint Birliği Müslüman Birliği’nin (IUML) artan etkisine karşı bir protesto işareti olarak LDF’ye gitti. Kilise, IUML’nin UDF’ye karar vermesini eleştirdi ve UDF’nin iktidara dönmesi halinde bunun Hıristiyanların çıkarlarını etkileyeceğinden korkuyordu. Bu nedenle, iddia ettiği gibi en az yarım düzine daha fazla koltuk kazanmaktan çok uzak olan BJP, 2016’da kazandığı Nemom’u bile kaybetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.