islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

BAE Artık Libya’ya Paralı Asker Bulamıyor

BAE Artık Libya’ya Paralı Asker Bulamıyor
3 Mayıs 2020 20:34
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Son yıllarda barışçıl politikaları terk ederek Mısır, Yemen, Libya ve Sudan gibi ülkelerde işgalleri ve darbeleri desteklemeye başlayan Basra Körfezi’nin petrol zengini ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri görevlileri, Cuma günü Sudan’ın başkenti Hartum’da Libya’nın darbeci generali Halife Hafter rejimi yetkilileriyle azalan paralı asker sorununu ele aldı. BAE silah ve mühimmat dışında Sudan’dan ve Suriye’den insanları Abu Dabi’de güvenlik görevlisi olarak işe alıp bunları zorla savaşa yollamakla suçlanıyor.

sayıdaki savaşçıların olası yardımlarını görüşmek üzere geldi. Londra merkezli günlük gazete El-Arabi el-Cedit, Hafter’in Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (GNA) karşı savaşan paralı askerler sayısında büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu bildirerek Hafter’e yakın bir Libyalı siyasetçinin, Sudanlı yetkililere Hafter’e yeniden paralı asker göndermeleri yönünde baskı yaptığını iddia etti.

Ziyaret, Hafter’in müttefikleri BAE ve Mısır’ın Trablus savaşında Libya generaline yardım etmek için kendi ülkelerinden daha fazla paralı asker gönderemediği için geldi. Bu ülkeler fakir Sudanlıların cüzi bir para karşılığı kendi siyasi projelerinde ölmesini çözüm olarak görmekteler. Kendisini bu haftanın başlarında Libya’nın hükümdarı ilan eden Hafter, Ramazan ayında Müslümanların kutsal ayında ateşkes ilan ettiyse de uzmanlar ateşkesin Ramazanla hiçbir ilgisi olmadığını, GNA’nın Haftar’ın milislerine ağır kayıp verdirdiği için geldiğini belirtiyorlar. Ancak bu ateşkes önerisine rağmen Hafter kuvvetleri, Cuma günü erken saatlerde Libya’nın Zintan şehrine yapılan bombardımanlarda üç sivili öldürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.