islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Teknede Mahsur Müslüman Mültecileri Kurtar Çağrısı

Teknede Mahsur Müslüman Mültecileri Kurtar Çağrısı
3 Mayıs 2020 20:31
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Çocuklar da dahil olmak üzere akrabaları sıkışık teknelerde mahsur kalan Rohingya mültecileri, uluslararası hükümetleri bu insanlar denizde yok olmadan önce harekete geçmeye çağırdı. Yaklaşık 500 kişi taşıyan iki tekne en son yaklaşık bir hafta önce Bangladeş yakınlarında tespit edildi, ancak açık denizlere geri döndüğüne inanılıyor. Myanmar soykırımından Bangladeş’e sığınan ama buradaki kamplarda açlık ve çaresizlik koşullarından teknelerle kaçan mülteciler, Malezya’ya ulaşmaya çabalarken bu ülke tarafından geri çevrilmiş görünüyor. Bangladeş de ayrıca teknelerin yanaşmasına izin vermeyeceğini söyledi. Konumları belirsiz olsa da üç kadar teknenin denizlerde ölüme terk edildiğine inanılmakta.

Geçen ay, Bangladeş yetkilileri bir gemiyi kurtardılar ve çoğunlukla gençler olmak üzere yaklaşık 400 ölmek üzere kişinin denizde iki ay geçirmelerinin ardından karaya çıkmalarına izin verdiler. Hayatta kalanları tedavi eden Sınır Tanımayan Doktorlar Médecins Sans Frontières’e göre, yolcular insan tacirleri tarafından aç bırakıldı. Teknede 70’den fazla insan ölmüş olabileceği, ancak resmi bir ölü sayısı açıklanmadığı bildirildi. Myanmar’a geri dönemeyen ve Bangladeş’teki umutsuz koşullardan kaçmak için çabalayan Rohingya mültecileri, Malezya’da daha iyi bir yaşam vaadi karşılığında büyük meblağlar talep eden insan tacirleri tarafından avlanıyor. Uluslararası Af Örgütü, hükümetlerin birbirlerini suçlamayı bırakmaları ve hızlı davranmaları gerektiğini söyledi. Grubun güney Asya iletişim sorumlusu Saad Hammadi, liderleri gemide bulunanlar denizde ölmeden önce merhamet göstermeye çağırarak ülkelerin hemen tekneler için arama kurtarma operasyonlarına başlamasını istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.