islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

BAE’ye SİHA ve F-35 Satışında İlerlemeye Hazırız

BAE’ye SİHA ve F-35 Satışında İlerlemeye Hazırız
15 Aralık 2021 14:29
A+
A-

Abu Dabi’den anlaşmanın askıya alındığına dair gelen mesajların ardından Washington harekete geçti. Dışişleri Bakanı Blinken, anlaşma kapsamında ilerlemeye hazır olduklarını söyledi.

ABD ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında, F-35 ve silahlı insansız hava araçlarının satışı konusunda hareketli saatler yaşanıyor.

Wall Street Journal gazetesi, Abu Dabi yönetiminin F-35’lerle ilgili görüşmeleri askıya aldığı konusunda Washington’ı bilgilendirdiğini öne sürdü.

ABD İle BAE Arasında F-35 Trafiği

BAE’li bir yetkilinin, “Güvenlik koşulları, egemen operasyonlar konusundaki kısıtlamalar ve maliyet hesaplamaları, bu alımları yeniden değerlendirmeye yol açtı.” şeklindeki ifadesine yer verildi.

İlerlemeye Hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, anlaşmanın askıya alınacağı şeklindeki söylentilerin ardından yaptığı açıklamada, BAE’ye F-35 savaş uçakları ve satışı konusunda ilerlemeye hazır olduklarını belirtti.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da basın toplantısı düzenleyen Blinken, Washington’ın bazı incelemeler yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

İsrail’in Askeri Üstünlüğü Şartını Hatırlattı

Blinken, “İsrail’in niteliksel askeri üstünlüğüne olan bağlılığımızın garanti edildiğinden emin olmak istedik. Bu nedenle bölgedeki diğer ortaklara satılan veya aktarılan teknolojilerin kapsamlı bir incelemesini yapabileceğimizden emin olmak istedik. Buna BAE de dahil.” ifadelerini kullandı.

“BAE de İsterse”

BAE’ye F-35 satışı konusunda açık kapı bırakan Blinken, “BAE de isterse, ilerlemeye hazırız.” dedi. Abu Dabi yönetimi, 50 adet F-35 ve 18 adet silahlı insansız hava aracı satın almak için Washington ile anlaşma sağlamıştı.

Siha ve Mühimmatlar Anlaşma Kapsamında

23 milyar dolar tutarında olduğu belirtilen anlaşma, SİHA ve gelişmiş mühimmatları da kapsıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.