islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5825
EURO
34,8367
ALTIN
2.417,68
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Hafter Vahşeti: Trabluslu Sivilleri Roketlerle Katletti

Hafter Vahşeti: Trabluslu Sivilleri Roketlerle Katletti

Mirat Haber Ajansı

BM tarafından tanınan hükümetin Vatiya, Trabus havaalanı ve Tarhuna üslerini kendisinden geri alması ve yoğun nüfusun yaşadığı Batı Libya bölgelerini tamamen ele geçirmesi sonucunda darbeci general Halife Hafter’in intikam saldırısında Libya’nın başkentinin sivil mahallelerine roketler yağdı. Yapılan saldırıda siviller hayatını kaybederken çok sayıda da yaralı bildirildi. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) sağlık bakanlığı sözcüsü Emin el-Haşimi, Pazar günü Trablus’un meskun mahallerine roketler düştüğünde beş sivilin öldüğünü ve 12 kişinin de yaralandığını açıkladı. El-Haşimi, aralarında kol ve bacaklarını yitirenlerin de dhil olduğu yararlıların çoğunun kritik durumda olduğunu bildirdi.

Roket yağmurunun Trablus’un merkezindeki Suğütlas kavşağı ve Garbi caddesini hedef aldığını söyledi. Doğu ve Güney Libya’nın çoğunu kontrol eden Hafter, geçen yıl Nisan ayında, UMH’nin dayandığı alanların kontrolünü ele geçirmek için bir saldırı başlattı. Son saldırı, Trablus Uluslararası Havalimanı çevresindeki çatışmaların yoğunlaşması ile aynı zamana denk geliyor. Trablusgarp savaşı karaya oturmuş olmasına rağmen, başkentin güney ve merkezi, son haftalarda gelişigüzel roket ateşi ve drone saldırılarının hedefi olmuştur. Hafter’in güçleri, Nisan ayından bu yana ülkenin diğer yerlerindeki UMH yanlısı güçlere karşı kilit konumlarını kaybetti. Mayıs ayının ilk haftasında en az 15 sivil öldü ve 50 kişi Trablus’a roket ve drone saldırılarında yaralandı. BM’nin Libya misyonu, Hafter güçleri tarafından Trablus’un sivil bölgelerine yapılan saldırıları kınadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.