islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bahreyn Hava Sahasını İsrail’e Açıyor

Bahreyn Hava Sahasını İsrail’e Açıyor

Mirat Haber Ajansı

Bahreyn dün, Suudi Arabistan’ın Çarşamba günü benzer uçuşlara izin verme kararının ardından İsrail uçaklarının BAE’ye ve BAE’den uçuşlarında hava sahasını kullanmasına izin vereceğini duyurdu. Her iki iznin de, iki ülkenin ilişkileri normalleştirmesinden bu yana Tel Aviv’den ilk direkt uçuşu almış olan BAE’nin talebi üzerine verildiği bildirildi. ABD başkanlık danışmanı Jared Kushner de diğer Arap devletlerini İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye zorlamak için bölgeyi ziyaret ederken ticari uçaktaydı.

İsrail’in adı açıkça belirtilmemiş olsa da, Bahreyn Ulaştırma Bakanlığı, hava sahasında BAE’ye tüm uçuşlara izin vereceğini belirtti. İsrail’in hava sahasını kullanmasına izin verirken, Tel Aviv ile Emirlikler arasındaki uçuşların uçuş süresini birkaç saat kısaltacağı anlaşılıyor. Ancak Times of Israel, Bahreyn üzerindeki rotanın yalnızca, şu anda İsrail ile bağları normalleştirme istekliliğini ifade etmeyen Katar üzerinden uçuşlara izin verilmesi halinde gerçekleşeceğini açıklıyor. Katar, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin gerçekleşmesi ve 1967 öncesi sınırlara dönüşünün ardından İsrail’in tanınmasını sağlayan 2002 Arap Barış Girişimi’ne bağlılığını sürdürüyor. Bahreyn’in şu anda İsrail ile diplomatik bağları yok ve son zamanlarda Filistin devleti kurulmadan normalleşmeye karşı olduğunu açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.