islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bahreyn İşkence Altında İtiraf Alıp İdam Ediyor

Bahreyn İşkence Altında İtiraf Alıp İdam Ediyor

Mirat Haber Ajansı

İşkencenin Kaldırılması için Hristiyanlar (ACAT-Fransa) ve Bahreyn’de Demokrasi ve İnsan Hakları Yanlısı Amerikalılar (ADHRB) ortak bir bildiride, Zuhayr İbrahim Abdullah ve Hasan Abdullah Raşid’in idamını durdurmak için acil bir çağrı başlattı. Hak gruplarının dün yaptığı açıklamada, Bahreyn’in işkence yoluyla alınan itiraflar nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan iki kişinin idamını durdurması gerektiği vurgulandı. ACAT ve ADHRB, her iki erkeğin de işkence gördüğünü ve terör eylemlerini gerçekleştirdiğini itiraf etmeye zorlandığını açıkladı. Geçen hafta, ülkenin en yüksek temyiz mahkemesi olan Bahreyn Yargıtayı, onlara yönelik ölüm cezasını onadı.

Zuhair Abdullah, Kasım 2017’de bir polis memurunu öldüren terör saldırısı gerçekleştirdiği şüphesiyle alınan 40 yaşındaki bir vatandaş. Beş çocuk babası, tutuklanmasından sonra 55 gün boyunca gizlice göz altında tutulmuştur. Bu süre zarfında, Bahreyn Suç Soruşturmaları Müdürlüğü ve Kraliyet Polis Akademisi’nde avukat bulunmadan sorguya çekildi. Zuhayr, geçen yıl Ekim ayında yaptığı bir telefonda, bir İngiliz hakları grubuna bu süre zarfında dayak, elektrik çarpması, cinsel saldırı ve tecavüz girişimi de dahil olmak üzere bir dizi istismara maruz kaldığını söyledi. Müfettişler çocuklarını öldürmekle tehdit etti ve evlerinde güvenlik görevlileri tarafından silah zoruyla dövülen ve tehdit edilen karısına tecavüz edildi. 13 gün süren işkenceden sonra Zuhayr sahte bir itiraf yapmaya zorlandı. Zuhayr, ölüm cezasına çarptırıldı ve 29 Kasım 2018’de, dava süresinin ihlali nedeniyle adil olmayan bir davada vatandaşlıktan çıkarıldı. Avukatı, kendisini iddia edilen suçlarla ilişkilendiren hiçbir fiziksel kanıt sunulmadığını, başkan hakimin soruşturma bulgularını ve Zuhayr’in işkence durumunu açıklamayı reddettiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.