islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Balıkçıda Yemek Polemiği!

Balıkçıda Yemek Polemiği!
2 Şubat 2022 10:15
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da katıldığı gençlik buluşması programının görüntüleri yayınlandı. Programda balıkçıda yemek polemiğine de değinen Erdoğan İmamoğlu’nu sert sözlerle eleştiri yağmuruna tuttu. Erdoğan, “Bizim göreve getirdiğimiz arkadaşlar bir balıkçı restoranına gidip de orada kafayı bulmaz. Bunlara neyi anlatacaksın. Biz bir defa bu tür insanlarla yürümeyiz. Gereği ne ise onu yaparız. Artık diyoruz ki ya sabır.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NA ELEŞTİRİ
İstanbul’daki hizmetlerle ilgili İBB’yi ve Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizden sonrakilere kalan bir şey olmadı ki, ne yaptıysak biz yaptık. Olmayan bir şey vardı, Sarıyer’de balık yemek. Bizim tek derdimiz İstanbul’daki eksikleri süratle gidermekti. Ben İstanbul’u devraldığımda CHP belediyesinden, 2.5 milyar dolar borçla devraldım. Benden sonra 1.250 milyar dolar bıraktım. Ama bu arada bütün yatırımları da hiçbir yerden borçlanmadan yaptık. Yaklaşık 5 yıla sığan bu yatırımlar içerisinde hepsini öz kaynakla yaptık. O zaman merkezi yönetim kendi partimiz değildi, merkezden nasibimize düşeni aldık ama finansmanı, parayı iyi yönettik, yolsuzluklara asla fırsat vermedik.” dedi.

“BUNU BİLE YAPMAKTAN BUNLAR ACİZ”
Erdoğan açıklamasına şu şekilde devam etti: “Şu andaki yönetim bir metrobüs daha yapmış değil. Halbuki metrobüs olayı zor bir şey değil. Onun için ayrı bir hattı inşa ediyorsunuz. Bu hatta da lastikli sistem getiriyorsunuz. Çünkü metrobüs dediğimiz olay da malum tamamen lastikli sistem. Körük ve lastik, bunlar var, ya bunu bile yapmaktan bunlar aciz.

“BUNA BİLE FIRSAT VERMEDİLER” 
Mesela Sancaktepe’de tünel açıldı. Bir de baktık bu gitmiş tünelleri kapatıyor. Halbuki bu tüneller, dolayısıyla o da adeta metrodur. Bu metro. Üsküdar’dan oraya kadar insanları rahatlatacaktı ama buna bile maalesef fırsat vermediler ve Sancaktepe’de yaşayan insanlar, benim vatandaşlarım bunun acısını çekti ve çekiyor ve hala orayı kapatmanın gayreti içinde. Bunların böyle bir aşkı yok, böyle bir heyecanı yok. Binali Bey de o dönemde ulaştırmaya bakıyordu Marmaray’ı bize zindan ettiler. Mahkemelerle uğraştırdılar bizi ve buna rağmen 5 yılda biz Marmaray’ı bitirdik. Bunlara kalsa böyle bir şey zaten yapamazlar. Nereden denizin altından işte Marmaray.

“ARTIK DİYORUZ Kİ YA SABIR” 
Bizim göreve getirdiğimiz arkadaşlar bir balıkçı restoranına gidip de orada kafayı bulmaz. Zaten biz arkadaşlarımızı seçerken, bu tür görevlere getirirken bu noktalarda seçiciyiz. Onun derdi ne olacak? Sadece hizmet olacak. Bırakın karı, karın dışında da ortada yok. İstanbul’u sel bastı beyefendi Bodrum’da. Bunlara neyi anlatacaksın. Biz bir defa bu tür insanlarla yürümeyiz. Geri ne ise onu yaparız. Artık diyoruz ki ya sabır. İnşallah 2024’de benim milletim gereğini yapar.”

“AMERİKA İLE BİZ TERS YÜZ OLMAK İSTEMİYORUZ” 
S-400 konusuna da değinen Erdoğan, “Diğer taraftan bizim bu S-400 konusu Türkiye ve Rusya arasındaki çok önemli bir adım. S-400 çok önemli bir savunma sistemi. S-400’leri aldığımız andan itibaren zaten bunu biliyorsunuz uluslararası camia ciddi manada rahatsız oldu. Başta Amerika ‘işte almayın, biz size şöyle yaparız, böyle yaparız” dediler. Biz de kusura bakmayın bu karar bizim kararımızdır ve biz bu kararımızı verdik. Rusya ile anlaştık ve NATO noktasında da bu iş herhangi bir olumsuzluk meydana getirmiyor. Çünkü NATO ülkelerinin her biri silahlanmada silahlarını kendi kararını vermek suretiyle alır ve bizde bu kararımızı verdik. Bu şekilde aldık. Tabi Amerika olarak siz bize maalesef parasını verdiğimiz halde vermediğiniz ürünler var bunların içinde en önemlisi de F-35. F-35 ile ilgili biz Amerika’ya 1 milyar 450 milyon dolar ödeme yaptık. Ama bize vermeleri gereken F-35’leri vermediler. Hala oyalıyorlar. Şuanda kendileri Savunma Bakanlığımız bazı görüşmeler yapmak suretiyle bu problemi çözelim diyoruz. Çünkü Amerika ile biz ters yüz olmak istemiyoruz. Çünkü birçok alanda kendileri ile attığımız adımlar var. Bununla ilgili Savunma Bakanlığımız muhatabı ile bu çalışmayı sürdürüyor. Gerekli F-16’ların modernizasyonu veya yeni bazı F-16’lar bize vermek suretiyle bunu da çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Tabi bu arada Şubat’ın 3 veya 4’ünde bir Ukrayna ziyaretim olacak. Ukrayna ile yüksek düzeyde stratejik konsey toplantısı için inşallah günübirlik bir Ukrayna’ya gideceğiz. Ardından da sayın Putin’in bize bir ziyareti olacak. Bizim tabi bütün derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki bu sıkıntının giderilmesi. Bu konuda sürekli konuşulan savaş filan biz Rusya ve Ukrayna arasında böyle bir savaşın olmasını asla arzu etmiyoruz. Bu bölge için hayra alamet bir gelişme değildir. Bir NATO ülkesi olarak ta böyle bir şeyi istemiyoruz, kabullenmiyoruz. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg o da zaten açıklamaları ile bizimde önümüzü açmış oluyor. Temennim odur ki inşallah bunu da barış ile çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.