islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

BANKA GENEL MERKEZLERİ ÖNÜNDE TOPLANIN

BANKA GENEL MERKEZLERİ ÖNÜNDE TOPLANIN
25 Eylül 2023 13:30
A+
A-

KARAR’ın haberi şöyle:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun çağrısıyla Kartal Meyda’nında toplanan emekliler ‘en düşük kök aylığı ile emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını’ talep etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında mücadelemizi hep beraber vereceğiz. Bütün emeklilere insanca yaşayacağı bir ücret verilmelidir. Kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ALANLAR VE KAVRAMLAR YANLIŞ

Kimden hak talep ediliyor?  Hayatımıza bankacılık hakim. İşçilerin ve emeklilerin hakları bankacılığa akıyor. Sisteme sarı sendikacılık yapan Sendikacılar, hak almak için halkı şehrin meydanlarında değil, bankaların genel merkezleri önünde toplamalıdır. Ama o yürek nerde?

Bir de sloganlar yanlış, elbette hak istemek önceliklidir. Geçimden aciz kalan hakkın sadaka istemek hakkı da vardır. Devletten sadaka istemek ne ayıptır ne de günah.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.