islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bankada Hesabı Olanlar Dikkat! 

Bankada Hesabı Olanlar Dikkat! 
9 Şubat 2022 16:41
A+
A-

Bankada hesabı olan binlerce kişinin dikkatine! Bankalar harekete geçti ve müşterilerini uyarmaya başladı. 10 yıldır bankalarda yer alan ancak hiçbir türlü işlemin olmadığı tespit edilen hesaplar, 15 Haziran 2022’den sonra TMSF’ye devredilecek. Bu tarihi kaçıran kişilerin parası yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek.

Çok sayıda banka harekete geçti ve müşterilerini hesabında unutulan paralara yönelik uyarmaya başladı. 2022 yılı içerisinde zaman aşımına uğrayacak emanet ve alacaklara ilişkin duyuru yayınladı. bu duyuruya göre, ilan edilen zamanaşımına uğramış mevduat, emanet ve alacaklardan 15 Haziran 2022 tarihine kadar hak sahibi veya mirasçıları tarafından aranmayanlar TMSF fonuna devredilecek.

BANKALARDAN ÖNEMLİ UYARI 
Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan sayfası ilan .gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; “5411 sayılı Bankacılık Kanununun 62. maddesine göre, bankalar nezdinde bulunan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabi tutulmaktadır.” hatırlatması yapıldı. Açıklamanın devamında ise her bankanın kendi özelinde müşterilerine yayımladığı duyurular yer aldı. Bankalar müşterilerine ilan edilen başvuru tarihine kadar, başvuruların yapılmasını aksi durumda ise para veya emanetlerin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredileceği bildirildi.

SON TARİH NE ZAMAN? 
Bankalar nezdinde zaman aşımı uğrayan her türlü mevduat, emanet ve alacaklar bankaların internet sitesinden duyuruluyor. İlan edilen zamanaşımına uğramış mevduat, emanet ve alacaklardan 15 Haziran 2022 tarihine kadar hak sahibi veya mirasçıları tarafından aranmayanlar TMSF fonuna devredilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.