islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

BİR GENÇ BABASINI NASIL ÖLDÜRÜR?

BİR GENÇ BABASINI NASIL ÖLDÜRÜR?
20 Ocak 2024 13:38
A+
A-

BİR GENÇ BABASINI NASIL ÖLDÜRÜR?

BASKETBOL SEVDASI DEĞİL İMANSIZLIK

Galatasaray Lisesi’nin basketbol takımında oynayan 15 yaşındaki K.K.,’nın dersleri kötü gittiği için babası rafından basketbol oynaması yasaklandı . K.K. ise basketbol oynamasını yasaklayan babası avukat Fatih Gürbüz K.’yi uykusunda 20 defa bıçaklayarak öldürdü.

İşlenen cinayetin ayrıntılarında tam bir iğrençlik var. Aileler, siyasiler, eğitimciler ve medyanın alması gereken dersler var. Ama yazılı ve görsel basında yaygın bir şekilde yer alan bu haberden ders çıkaranlarımız yok gibi,

İşlenebilecek bu en vahşi cinayetin suçlusu kim? K.K. suçlanmıyor bile. Ama yalnızca onun suçlanması gerçekten haksızlık olurdu. O, manen öldürüldüğü için cinayet işlemiş bir canidir.

A-Galatasaray Lisesi: Çoğunluğumuzun çocuklarını vermek için can attığı lise. Okutulan bütün derslerin maddeci temellere dayandığı eğitimin zirvede verildiği okul. Hayattan kopuk din kültürü dersinin de amaçsız öğretmen eliyle verildiği genç yavrularımıza insan hayatının önemi, ana -babanın değeri öğretilebiliyor mu? Ana babayı öldürmek şöyle dursun onlara ilgisiz kalmanın Cehennem yolcuğu olduğu bildiriliyor mu?

 

B-Hele hukuk düzenimizin ilkelliğine ne demeli. Tasarlayarak babasına 20 defa bıçak saplayan bu ergin genç adamı çocuk diye değerlendireceğiz. İşlediği cinayetin bedelini ödetmeden salıverecek ve gelecekte toplumumuzu başına bela edeceğiz.

Hulasa suçlu arayacaksak suçlu biziz. Toplumun bütün katmanlarıdır. İslam karşısında laiklik diye yırtılanlarımız ve cehalet içinde hurafeciliği din diye alıp satanlarımızdır.

Sözü Rabbimizin kitabı Kur’ân’a bırakalım:

Onlara de ki: “Gelin, Rabb’inizin asıl neleri haram kıldığını size Kur’an’dan okuyayım:”

Hiç kimseyi ve hiçbir şeyi ilâhlık makamına yüceltip de Allah’a ortak koşmayın! Ana babaya iyilik yapın ve onlara karşı son derece saygılı, edepli ve şefkatli davranın!

Fakirlikten dolayı çocuklarınızı —onlara bakamayız endişesiyle— öldürmeyin! Unutmayın ki, sizi de onları da besleyen biziz. O hâlde, ne Arap müşriklerinin yaptığı gibi çocukları diri diri toprağa gömerek, ne de bu cinayetin çağdaş versiyonu olan kürtaj yoluyla çocuklarınıza kıymayın!

İster açık ister gizli olsun, fuhşun ve ahlâksızlığın her çeşidinden uzak durun!

Haklı bir gerekçeye dayanmaksızın, Allah’ın dokunulmaz kıldığı bir cana kıymayın!

İşte Allah, aklınızı kullanasınız ve gerçek haramlardan kaçınabilesiniz diye size bunları emrediyor.” (En’am 151)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet, Medya
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.