islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Barzaniler ABD’de 75 Milyon Dolarlık Ödeme

Barzaniler ABD’de 75 Milyon Dolarlık Ödeme
8 Aralık 2021 10:40
A+
A-

Araştırmacı gazeteci Zack Kopplin, Barzani ailesinin servetinin boyutuna ilişkin belgeleri açıkladı.

Merkezi Amerika’da bulunan Government Accountability Project isimli kuruluşta çalışmalar yapan araştırmacı gazeteci Zack Kopplin, Barzani ailesinin servetinin boyutuna ilişkin önemli bir dosya üzerinde uzun zamandır çalışma yürüttüğünü belirtti.

Çalışmasını tamamladığını açıklayan Kopplin, Barzani ailesinin milyar dolarlarca servetini konu alan dosyaya ilişkin resmi twitter hesabından açıklamalarda bulunarak belgeleri paylaşacağını açıklamıştı.

Barzani ailesinin servetini konu alan araştırma çalışmasına ilişkin ilk belgeler prospect.org adresinde paylaştı.

Kopplin, paylaştığı belgelerde Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin Miami’de 18.3 milyon dolar değerinde 12 bin metrekarelik mülk satın aldığını ortaya çıktı. Ayrıca Mesrur Barzani’nin kardeşi Muksi Barzani adına alınan birçok mülke ait belgeler de görülmekte.

75 MİLYON DOLAR ÖDEME

Kopplin tarafından yapılan haberde şu bilgiler yazıldı: “Barzanilerin, California ve Virginia’daki malikaneleri de içeren, Amerika’da dört kez para saklarken yakalanmalarına yetecek kadar gizli mülkü var. Toplu olarak, aile yalnızca bu dört mülk için 75 milyon doların üzerinde ödeme yaptı. Bu yatırımlar muhtemelen ailenin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gizli servetinin sadece küçük bir kısmını temsil ediyor. Bu özelliklerin hiçbiri Panama Belgeleri tarzı bir sızıntıyla keşfedilmedi. Bunun yerine, vekil sahipleri ve onları korumak için pahalı hukuk firmaları olan dört mülkün hepsinin maskesi düştü, çünkü ajanları küçük hatalar yaptı.”

ABD İLE KARŞILIKLI ÇIKARLAR

Kopplin haberinde ABD’nin üslerini beslemek için Barzani ailesinde aldığı yakıtlara karşılık ABD’de yatırım yolu açtığın ifade ederek, “Kürdistan’daki Amerikan üslerini beslemek için yapılan yakıt alımlarının, Pentagon’dan piyasa fiyatlarının önemli ölçüde üzerinde ücret alan Barzanilerin tercih ettiği askeri müteahhitlere yönlendirildiği bir planın aracısıydı. Bu anlaşmalardan elde edilen gelirlerin bu malikaneleri finanse etmesi oldukça olası. Barzaniler gibi insanların saklayacak paraları olduğu sürece kurumsal sırlar sorun olmaya devam edecek. Amerika’da bunun için tek gerçek çözüm, bir muhbir tarafından Delaware belgelerinin sızdırılmasıdır” şeklinde ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.