islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ESRA ELÖNÜ: “GAZZE HEPİMİZİN DAVASIDIR!”

ESRA ELÖNÜ: “GAZZE HEPİMİZİN DAVASIDIR!”
10 Kasım 2023 09:51
A+
A-

Haber: Ziya Gündüz

Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi  tarafından gerçekleştirilen ‘Bilinç Seminerleri’ kapsamında Gazeteci-Yazar ve Programcı Esra Elönü, Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir KAİH Lisesi öğrencileriyle verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Yazar Esra Elönü, öğrencilere Kudüs tarihinden ve Gazze direnişinden kesitler paylaştı. Elönü, “2000 yılında Filistin’de babasıyla yürürken İsrailli    askerlerin kurşun yağdırdığı Muhammet Durre babasına soruyor, ‘Baba bizi neden öldürmek istiyorlar’. O babanın muhakkak bir cevabı olacaktı, bugün cevap veriyor. Peki Muhammet Durre’nin sırtı delik deşik edildiğinde o deliklerin körü olanlara soruyoruz önce kim vurdu?

Fevzi El Cüneydi henüz 17 yaşındaydı, 50 İsrail askerinin arasında gözleri bağlanarak hiçbir suçu yokken sürüye sürüye götürüldüğünde o gözlerine bağladığınız paçavranın zalimliğinizin ayaklarına dolanmayacağını mı sandınız?” dedi.

Ayrıca Kudüs, Filistin, Gazze özelinde gönül coğrafyamızın bizler için ne anlam ifade etmesi gerektiğini öğrencilerle konuşan Elönü’nü konuşmasının sonunda soru-cevap şeklinde devam eden söyleşisini tamamladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Kahraman Selçuk; “Öğrencilerimizi; edindikleri bilgilerden anlam çıkarabilen, bulunduğu ortamı ve yaşadığı dünyayı doğru okuyabilen, anlayabilen ve yorumlayabilen alışılmış kalıpların dışında akledebilen dinine ve vatanına bağlı, faydalı iyi birer insan ve müslüman olabilmeleri için bu tarz sosyal etkinleklerimizi bundan sonrada devam ettireceğiz” dedi.

Esra Elönü  Kimdir?

1982 yılında İstanbul Beşiktaş’ta doğdu. Gaziaosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’nden mezun olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanan Esra Elönü, lise öğreniminin ardından üniversite eğitimine devam etmedi. Gazeteci Yazar Esra Elönü birçok televizyon programında da sunuculuk yaptı. 2005 yılında Beyaz Dua Evi Çocukları, 2007 yılında Çekirdek Lokantası, 2009 yılında ise Hayy Aksi isimli kitaplarını çıkardı.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Esra Elönü, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.