islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2646
EURO
36,9489
ALTIN
3.031,32
BIST
8.749,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Başbağlar Katliamı: 31 Yıl Sonra Hafızalarda Taze Kalan Acı

Başbağlar Katliamı: 31 Yıl Sonra Hafızalarda Taze Kalan Acı
5 Temmuz 2024 17:06
A+
A-

Başbağlar Katliamı: 31 Yıl Sonra Gözyaşları ve Hafızalarda Taze Kalan Acı

31 Yıl Önce Başbağlar’da Yaşanan Büyük Acı

1993 yılının karanlık bir Temmuz akşamında, Erzincan’ın huzur dolu Başbağlar köyü, tarihin en acımasız terör saldırılarından birine sahne oldu. PKK’lı teröristler, akşam namazı için camide toplanan masum köylüleri meydanda topladı ve kurşuna dizdi. Köy camisi, okul ve evler ateşe verildi. Bu hain saldırı, sadece köylüleri değil, insanlığın vicdanını da hedef aldı. Her bir kurşun, milletimizin yüreğine derin bir yara açtı.

Anma Töreni ve Gözyaşları

5 Temmuz 2024’te, Başbağlar köyünde düzenlenen anma töreni, yılların geçmesine rağmen tazeliğini koruyan acıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla şehitlik anıtını ziyaret edip dua ettiler. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, o melun saldırı neticesinde hayatlarını kaybedenler bir kez daha anıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer siyasilerin taziye mesajları, hüzün dolu yürekleri bir nebze olsun teselli etmeye çalıştı.

Bakan Bayraktar’ın Duygu Dolu Konuşması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, tören sırasında yaptığı konuşmada, 31 yıl önce yaşanan acıyı yürekten hissettiğini belirtti. Teröristlerin sadece köylüleri değil, insanlığın vicdanını hedef aldığını söyledi. Bayraktar, milletin bu oyunlara gelmediğini ve birlik içinde teröre karşı durduğunu vurguladı. “Hamdolsun millet olarak biz bu oyunlara gelmedik,” dedi ve şehitlerin aziz hatıralarına sahip çıkacaklarını belirtti.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Başbağlar Katliamı: 31 Yıl Sonra Gözyaşları ve Hafızalarda Taze Kalan Acı

Bayraktar, Türkiye’nin terörle mücadelesine değinerek, dökülen kanın hesabını sorduklarını söyledi. Güvenlik güçlerinin büyük bir fedakarlıkla çalıştığını, teröristlerin nefes alamadığını belirtti. Türkiye’nin sınırları içinde ve dışında terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. “Bu terör belasını yok edene kadar mücadelemiz durmadan sürecek,” dedi.

Enerji ve Umut Dolu Başarılar

Bayraktar, terörün hedefinin ülkenin kalkınmasını engellemek olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, güvenlik güçlerinin cesaretiyle bölgenin huzura kavuştuğunu ifade etti. Şırnak’ta, Gabar’da keşfedilen petrolün, terörle anılan bölgelere umut ve istihdam getirdiğini söyledi. Şehit Aybüke Yalçın ve Astsubay Esma Çevik’in adını taşıyan petrol sahalarında üretim yapıldığını ve bu faaliyetlerin binlerce kişiye iş imkanı sağladığını belirtti.

Devletin Şefkat Eli ve Sahiplenişi

Bayraktar, devletin tüm terör örgütleriyle amansız bir mücadele sürdürdüğünü söyledi. Başbağlar’da yaşanan acının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini vurguladı. Şubat ayında İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kaymasından sonra bölgeye geldiklerini ve kesintisiz bir ay çalışmaları koordine ettiklerini anlattı. Devletin tüm kurumlarıyla seferber olduğunu, işçilerin cenazelerini ailelerine teslim ettiklerini söyledi. Erzincan’da derin bir bağ kurduklarını ifade etti.

Anma Törenine Katılanlar

Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, milletvekilleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bu anma töreni, milletin teröre karşı birlik ve beraberliğinin bir göstergesi oldu. Gözyaşları içinde edilen dualar, milletin teröre karşı dimdik ayakta duracağının sembolüydü…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.