islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Başvurular 31 Aralık’ta Sona Erecek! Destek ödemesi alabilmek için elinizi çabuk tutun!

Başvurular 31 Aralık’ta Sona Erecek! Destek ödemesi alabilmek için elinizi çabuk tutun!
30 Aralık 2022 15:27
A+
A-

Son dakika gelen habere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuruların 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ÇKS’nin 2001 yılında uygulamaya konulan bir idari kayıt sistemi olduğu ve bu araziler üzerinde tarımsal faaliyetler ve tarımsal desteklemelerin kayıt altına alındığı hatırlatıldı. ödemeler bu hesaplamalara göre yapılır.

ÇKS’nin iş ve işlemlerinin “Çiftçi Kayıt Yönetmeliği” hükümlerine göre yürütüldüğü belirtilen açıklamada, 23.09.2022 tarihinde yönetmelikte değişikliğe gidildiği hatırlatıldı.

sayılı açıklamada, değişikliğin amacının bürokrasiyi azaltmak ve dijitalleşme yoluyla çiftçilerin kayıt sürecini ve koşullarını kolaylaştırmak olduğu vurgulanırken, buna bağlı olarak ÇKS kaydının yenilenmesi için başvuruların kabul edildiği, örneğin; E-Devlet Kapısı ve bu uygulama çiftçilere büyük kolaylık sağlamıştır.

Ortalama 2 gün süren çiftçi kayıt yenileme başvurusunun dijitalleşme ile 2 dakikada yapılabileceğine ilişkin açıklama şöyle: ÇKS 1- Eylül 2022 tarihinde başlamış olup, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. İlk defa kayıt yaptıran çiftçiler 2023 üretim yılı için il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerimizi ziyaret ederek başvurularını yapabilirler. ÇKS kayıt yenileme başvuruları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

ÇKS başvurusu 31 Aralık 2022 tarihinde sona erdiği için çiftçilerin tarımsal destek almada sorun yaşamamaları için bugünden önce başvurmaları gerekmektedir. başvurularında ürün açıklamalarında değişikliklerini ilçenin e-devlet portalı üzerinden/ilçe tarım ve orman müdürlükleri aracılığıyla Şubat 2023 tarihinde yapabilirler.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.