islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BATI CİNSEL TACİZİ ÖNLEMEK İÇİN YASA ÇIKARIYOR

BATI CİNSEL TACİZİ ÖNLEMEK İÇİN YASA ÇIKARIYOR
12 Aralık 2022 08:30
A+
A-

İngiltere’de Sokakta Laf Atmak ve Yakından Takip Etmek Cinsel Suç Kapsamına Alınacak 

İngiltere’de kadınların üçte ikisi gece sokakta yürürken güvende hissetmediklerini belirtiyor.

İngiltere’de hükümet sokakta cinsel tacizin kapsamını daha da geliştirerek verilen cezaları da ağırlaştırıyor.

İçişleri bakanının desteklediği plana göre sokakta birini takip etmek, yolunu kesmek ve laf atmak suç kabul edilecek.

İçişleri Bakanı Suella Braverman planı “Her kadın sokaklarımızda yürürken güvende hissedebilmeli,” sözleriyle savundu.

Ülkede cinsel taciz halihazırda suç kabul ediliyor ama sokakta yapılan tacizin de suç kapsamına alınmasının, bu tür olayları polise bildirmede insanlara daha fazla cesaret vereceği belirtiliyor.

BBC için YouGov tarafından mart ayında yapılan bir ankette kadınların üçte ikisinin gece sokakta yürürken kendini güvende hissetmediği sonucu çıkmıştı.

Şikayetlerin davaya dönüşüp dönüşmemesine karar veren Kraliyet Savcılık Hizmetleri de 34 yaşın altındaki kadınların en fazla cinsel saldırıya maruz kaldığını ve rapor etmediklerini açıklamıştı.

Yetkililer kurum çalışanlarına sokak tacizi ile ilgili tavsiyesini güncelledi. Buna göre teşhircilik, takip gibi eylemler de taciz olarak tanımlandı.

Fransa’da da Sokakta Sözlü Tacize Ağır Cezalar Geliyor

Eski Ticaret Bakanı Greg Clark tarafından hazırlanan tasarıda gece birisi evine yürürken kasıtlı olarak çok yakınından takip etmek, bir kişiye yönelik müstehcen ve agresif yorumlarda bulunmak, birine müstehcen ve agresif hareketlerde bulunmak, birinin yolunu kesmek, bir kişinin yanında aracı yavaşça sürmek suç kapsamına alınırken verilen cezalarda ağırlaştırılıyor.

Kampanyacılar ıslık çalınması ve birine kasıtlı olarak göz dikmenin de suç kapsamına alınmasını istiyordu.

Yorumumuz

Kadınlarına sokakta güven sağlayamayan Batı manevi çöküşün arefesinde. İslam’da tesettür emrinin ana  amacı  ahlakidir. Daha açık bir anlatımla kadınların tacizden korunması ve  güvende olması içindir. Tesettür dişiliği değil kişiliği çağrıştırdığı için kadınların da alabileceği bir önlemdir.

Rabbimiz Ahzab 59’da şöyle buyurur:

“ Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve diğer mümin hanımlara söyle; toplum içine çıkacakları vakit vücut hatlarını tamamen kapatan dış kıyafetlerini üzerlerine örtsünler. Gerek giyim kuşamlarında, gerek söz ve davranışlarında mümin  hanımlara yaraşan ağırbaşlı ve edepli tavrı göstersinler. Bu, onların saygıdeğer ve iffetli bir kadın olarak tanınmaları ve böylece, ahlâksız insanlar tarafından sözlü veya fiili tacize uğrayıp incitilmemeleri için en uygun çözüm yoludur.  Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir. “

İnsanı yaratan ve İslam’ın yasalarını koyan Allah olduğu için İslam ile insan doğası arasında örtüşme vardır. İnsan kendi doğasına yöneldikçe İslam’a yaklaşması kaçınılmazdır.

İngiltere’de ve Fransa’da  yasalaştırılmak istenen önlemlere  bizim batıcılarımızın  uzak olması, onların yalnızca İslam’a değil doğalarına da yabancılaştıklarının  kanıtıdır.

Hulâsa cinsel taciz yasa ile önlenemez. İman ve tesettür de gerek.

Kaynak:  euronews

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.