Avrupa

Batı Dünyası Ukrayna’yla Resmen Dalga Geçiyor

Kanada Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, “Ukrayna’ya ölümcül olmayan askeri yardım gönderdiğini” belirterek adeta aşağıladı.

Batı dünyasının egemenlerinin dünyayı yeniden paylaşım oyununda kurbanlık seçilen Ukrayna ile resmen dalga geçiyorlar. Teknoloji ve savunma sanayiinde en gelişmiş batı ülkesinin de ilerisinde olan Ukrayna’ya önerdikleri yardım çeşitleri kelimenin tam anlamıyla aşağılayıcı bir hal almış bulunuyor.

Almanya’nın 500 inşaat bareti göndermesinden sonra diğer Avrupa ülkelerinin de aynı aşağılama yönteminden sonra Kanada da bu kervana katıldı. Kanada Milli Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya askeri yardım yaptıklarını açıkladı. Ancak yapılan yardımlara bakıldığında, bu ülkeyi rersmen aşağıladığı görülüyor.

Kanada Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya şu malzemeleri gönderdiklerin açıkladı:

“Dün gece, Kanada’nın Ukrayna’ya yakın zamanda duyurduğu acil desteğin ve Kanada Silahlı Kuvvetleri’nin (CAF) Ukrayna’daki eğitim ve kapasite geliştirme misyonu olan Unifier Operasyonunun genişletilmesi ve genişletilmesinin bir parçası olarak, bir CAF C-177 Globemaster, CFB Trenton’u taşıyan CFB Trenton’dan ayrıldı. Ölümcül olmayan askeri teçhizat gönderdik.”

Kanada Savunma Bakanlığı açıklamada Savaş araçlarını göndermediklerini ısrarla şu cümlelerle vurguladı:

“Bu ekipman, kişisel koruyucu ve yük taşıma ekipmanlarının yanı sıra gözetleme ve tespit ekipmanlarını içerir. Bir CAF personeli ekibi, entegrasyonuna yardımcı olmak ve Ukrayna güvenlik güçlerinin işlevi ve bakımı konusunda uygun şekilde eğitilmesini sağlamak için ekipmana eşlik ediyor.” Kanada hükûmeti 2015 tarihinden bu yana, Unifier Operasyonunun bir parçası olarak ülkenin Liviv bölgesindeki Ukraynalı hizmet üyelerine eğitim veriyor. Görev, yaklaşık 200 Kanada Silahlı Kuvvetleri üyesini içeriyor. Ottawa daha önce Unifier Operasyonunun 2025 yılına kadar uzatıldığını ve personel sayısını 400’e çıkarmayı planladığını duyurdu.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

5 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

6 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

7 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

8 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

10 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

10 saat ago