islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5975
EURO
35,0012
ALTIN
2.451,45
BIST
9.792,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Batı Dünyası Ukrayna’yla Resmen Dalga Geçiyor

Batı Dünyası Ukrayna’yla Resmen Dalga Geçiyor

Kanada Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, “Ukrayna’ya ölümcül olmayan askeri yardım gönderdiğini” belirterek adeta aşağıladı.

Batı dünyasının egemenlerinin dünyayı yeniden paylaşım oyununda kurbanlık seçilen Ukrayna ile resmen dalga geçiyorlar. Teknoloji ve savunma sanayiinde en gelişmiş batı ülkesinin de ilerisinde olan Ukrayna’ya önerdikleri yardım çeşitleri kelimenin tam anlamıyla aşağılayıcı bir hal almış bulunuyor.

Almanya’nın 500 inşaat bareti göndermesinden sonra diğer Avrupa ülkelerinin de aynı aşağılama yönteminden sonra Kanada da bu kervana katıldı. Kanada Milli Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya askeri yardım yaptıklarını açıkladı. Ancak yapılan yardımlara bakıldığında, bu ülkeyi rersmen aşağıladığı görülüyor.

Kanada Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya şu malzemeleri gönderdiklerin açıkladı:

“Dün gece, Kanada’nın Ukrayna’ya yakın zamanda duyurduğu acil desteğin ve Kanada Silahlı Kuvvetleri’nin (CAF) Ukrayna’daki eğitim ve kapasite geliştirme misyonu olan Unifier Operasyonunun genişletilmesi ve genişletilmesinin bir parçası olarak, bir CAF C-177 Globemaster, CFB Trenton’u taşıyan CFB Trenton’dan ayrıldı. Ölümcül olmayan askeri teçhizat gönderdik.”

Kanada Savunma Bakanlığı açıklamada Savaş araçlarını göndermediklerini ısrarla şu cümlelerle vurguladı:

“Bu ekipman, kişisel koruyucu ve yük taşıma ekipmanlarının yanı sıra gözetleme ve tespit ekipmanlarını içerir. Bir CAF personeli ekibi, entegrasyonuna yardımcı olmak ve Ukrayna güvenlik güçlerinin işlevi ve bakımı konusunda uygun şekilde eğitilmesini sağlamak için ekipmana eşlik ediyor.” Kanada hükûmeti 2015 tarihinden bu yana, Unifier Operasyonunun bir parçası olarak ülkenin Liviv bölgesindeki Ukraynalı hizmet üyelerine eğitim veriyor. Görev, yaklaşık 200 Kanada Silahlı Kuvvetleri üyesini içeriyor. Ottawa daha önce Unifier Operasyonunun 2025 yılına kadar uzatıldığını ve personel sayısını 400’e çıkarmayı planladığını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.