islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5032
EURO
34,9509
ALTIN
2.430,07
BIST
9.799,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Batı, Yine Teröristlere Kol Kanat Geriyor!

Batı, Yine Teröristlere Kol Kanat Geriyor!
28 Aralık 2022 11:35
A+
A-

Terör örgütü PKK yandaşları yine Avrupa kentlerini yaktı. PKK militanları Türkiye’de ise on binlerce kişinin ölümünden sorumlu. Bunlara rağmen Batı, teröristlere kol kanat geriyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık’ta düzenlenen saldırının ardından Avrupa ülkeleri bir kez daha terör örgütü PKK’nın vandallığıyla yüzleşti.

3 kişiyi öldüren saldırgan, Fransız vatandaşı aşırı sağcı William M. adlı göçmen karşıtı çıktı. Ancak PKK sempatizanları, hiçbir dayanak olmamasına rağmen saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutarak Paris’ten Londra’ya, Helsinki’den de Atina’ya kadar Avrupa’nın dört bir yanında sokakları ateşe verdiler. Bu olanlar Avrupa ülkeleri için ilk de değil. Terör örgütü PKK destekçileri daha önce de defalarca Batı’da da şiddete başvurdu. Türkiye’de ise on binlerce kişinin ölümünden sorumlular. Ancak Avrupalı ülkeler, terör örgütü PKK ve militanlarına kalkan olmayı sürdürüyor.

EUROPOL KAYITLARINDALAR
Bazı Avrupa ülkeleri, PKK destekçilerinin kıta genelinde ciddi suçlara karıştığına dair Avrupa Polis Teşkilatı Europol’e şikâyetlerde bulundu. Almanya’da PKK yanlıları, Türk topluluğunun sıkça uğradığı cami ve marketlere saldırıda bulunurken benzeri eylemler 2020’de Belçika ve İsviçre’de de Europol’ün kayıtlarına geçti.

MİLİTAN DEVŞİRİYORLAR
Europol’ün 2020 ve 2021 raporlarında PKK, “etnik milliyetçi” ve “ayrılıkçı” terör örgütü olarak nitelendiriliyor ancak terör örgütünün, yasak olmasına karşın Avrupa ülkelerinde propaganda, militan devşirme ve bağış toplama gibi faaliyetlerini sürdürdüğü belirtiliyor. AB Terörizm Durum ve Eğilimler raporunda, PKK’nın Avrupa ülkelerinden devşirdiği bazı AB vatandaşlarının Irak ve Suriye’deki terörist faaliyetlere katıldığı kaydedildi. PKK’nın yasal ve yasadışı yollarla Avrupa’yı kullanmaya devam ettiğini aktaran Europol, terör örgütünün bu aktiviteler içerisinde bağış toplama kampanyalarının yanı sıra haraç kesme ve diğer organize suç faaliyetlerinin yer aldığını kaydetti.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.