islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3603
EURO
34,7392
ALTIN
2.392,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

BATSIN BU DÜNYA!

BATSIN BU DÜNYA!
18 Ekim 2023 15:02
A+
A-

 

 

Konuşamazsınız… Bazen susmak istersiniz…  Kocaman bir düğüm oturur boğazınıza… Ağlamak istersiniz de ağlayamazsınız… Ama gözyaşlarınızın yüreğinize aktığını hissedersiniz…

Hele ki Siyonistlerin yaptığı katliamlarda çocukları ve kadınları gördükçe, yüreğinize akan o gözyaşları çığlığa dönüşüverir. İlerisini gerisini düşünmeden “batsın bu dünya!” diye haykırırsınız.

İsrail’in yaptığı katliamları görmezden gelen ve sessiz kalan dünyayı gördükçe, “küçük çocukları küçük kurşunla mı öldürüyorlar anne?” diye soran çocukları hatırlarsınız da, yine ilerisini gerisini düşünmeden “batsın bu dünya!” deyiverirsiniz.

Affedemezsiniz yapılanları… Çünkü sahip olduğunuz İslami değerler, Savaşın bile bir ahlakı olduğunu söyler size… “Kadınlara, çocuklara, yaşlılara, din adamlarına, mabetlere sığınan insanlara ve doğaya zarar vermeyiniz. Cephede size kim kılıç çekiyorsa onunla savaşınız” buyuran bir peygamberin ümmeti olarak, bir hastanenin vurularak 1000’e yakın insanın şehit edilmesini görünce, “Batsın bu dünya!” haykırışınız yeri göğü inletir.

Filistinli annelerin feryatlarını duy(a)mayan bir dünya karşısında, kadın hakları savunucularını göremezsiniz   mesela….

Ufacık minicik yavruların katli karşısında, çocuk hakları savunucularını da göremezsiniz….

Hülasa insanlıktan nasibini alamamış herkesi görürsünüz de, insanları ve de insanlığı öldüren zihniyete “Batsın bu dünya” diye haykırırsınız…

“Batsın bu dünya!” diye haykırırken, bu haykırışınız aslında İslam aleminedir. Şu ayeti kerimeler ile bir sesleniştir:

“Ey Müminler! İnkâr edenlerle savaşta karşı karşıya gelince onlara arkanızı dönüp kaçmayın.”

“Ey iman edenler! Bir düşman birliği ile çatıştığınız vakit sebat ediniz ve Allah’ı çokça anınız ki zafer sizin olsun.”

“Allah ve resulüne itaat edin, birbirinize düşmeyin, sonra zayıflarsınız ve zaferi elden kaçırırsınız. Sabredin, kuşkusuz Allah sabredenlerle beraberdir.” (Enfal Suresi 15-45-46)

ŞABAN DOĞAN

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.