BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN FİLİSTİN SERGİSİ

Bayburt Üniversitesi Öğrencileri Filistin Katliamını Anlatan Sergiyle Farkındalık oluşturdu.

 

 

Bayburt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri, İsrail‘in Filistin’e yönelik saldırıları konu alan etkileyici bir sergi düzenledi. “Utanç Çığlığı” adını taşıyan sergi, Baberti Kampüsü Kültür Merkezi fuaye alanında ziyaretçilere açıldı.

Sergi, öğrencilerin Filistin’deki dramı afiş ve enstalasyonlar aracılığıyla sanatseverlere aktardığı bir platform olarak öne çıkıyor. Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin emeğiyle hazırlanan çalışmalar, yaşanan acıları ve zorlukları izleyicilere dokunaklı şekilde iletiyor.

Açılışa katılan Vali Mustafa Eldivan ve Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, öğrencilerden sergi hakkında detaylı bilgi aldı. Grafik Tasarım Bölümü Başkanı Figen Meşeli, dünya genelinde yaşanan zor günleri ve acıları öğrencilerin bakış açısından ele alarak, sergiyi tasarladıklarını ifade etti.

Meşeli, daha önceki sergilerinde depremi konu aldıklarını, bu sefer ise Filistin‘de yaşanan katliamlara odaklandıklarını belirtti. Ayrıca, bir sonraki sergilerinin şehitleri anmak olacağını söyleyen Meşeli, acıların unutulmadığını ve unutturulmadığını vurgulayarak, bu bilinçle çalıştıklarını dile getirdi.

Sergide özellikle Filistin’de yaşanan çocuk ve sivil ölümlerine dikkat çekmek istediklerini ifade eden Meşeli, sosyal medyanın gücünü kullanarak birçok ülkenin ve insanın katliamlara karşı sergilediği tavrı afişlere yansıttıklarını açıkladı.

Öğrencilerin duygusal bir yoğunlukla hazırladığı çalışmalarda, Filistin’de yaşanan trajedilerin yanı sıra, boykot hareketi ve ürünleri de ele alındı. Meşeli, bu konuda şunları söyledi: “Onları göstermeye çalıştık ki insanlar belki bunların farkına varır ve ürünleri hangi ülkeye ait olduğunu düşünerek alır.”

Sergide yer alan öğrencilerden Emre Akbulut, hazırladığı afişte Anadolu Ajansı görüntülerini kullanarak bölgede yaşananları kamuoyuna aktarmak istediğini belirtti. Hümeyra Kasap ise sosyal medya kullanımını vurguladığı afişinde, Filistin’de yaşananlara dikkat çekmeyi hedefledi.

Sergi, 19 Ocak tarihine kadar Baberti Kampüsü Kültür Merkezi fuaye alanında ziyaretçilere açık kalacak. Öğrencilerin duyarlılıklarını sanat aracılığıyla ifade ettiği bu etkileyici sergi, Filistin’e yönelik uluslararası toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

23 dakika ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

43 dakika ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

2 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

2 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

3 saat ago