islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Baykar Mühendisi Tarık Kesekci Toprağa Verildi

Baykar Mühendisi Tarık Kesekci Toprağa Verildi
28 Kasım 2021 14:49
A+
A-

Türkiye, tarih yazan insansız hava araçlarında büyük katkısı olan genç bir mühendisini son yolculuğuna uğurladı.

İstanbul Genç İHH’nin Bursa’da gerçekleştireceği Teknoloji Kampı’na giderken İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Selçukgazi Viyadüğü mevkisinde otomobilin aynı yönde seyreden tıra arkadan çarpması sonucu sürücü Muratcan Kaya ile yanındaki İHH gönüllüleri Yusuf Taha Göktaş (22), Kaan Talip Tığlı (25) ve Tarık Kesekçi’nin (26) hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden dört gençten biri olan ve aynı zamanda Türkiye’nin en önemli atılımlarından biri insansız hava araçlarının üretildiği Baykar’da mühendis olarak görev yapan Kesekci için Nevşehir’deki Hacı Rasim Uzer Camisi’nde tören gerçekleştirdi.

Cenaze törenine, gencin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İHH Genel Başkan Yardımcıları Sait Demir ve Yavuz Dede, il protokolü ile Kesekci’nin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

“YÜKSEK DONANIMLI BİR MÜHENDİSTİ”

Cenaze namazının ardından konuşan Selçuk Bayraktar, merhum Kesekci’nin vatanperver, çalışkan bir uçak mühendisi olduğunu, ülkesi için önemli çalışmalara imza attığını belirterek, “Tarık kardeşimiz, kendisini ülkesi, milleti için mühendislik alanına adamış şekilde çalışırken diğer taraftan iyilik ve sosyal faaliyetlerden de geri kalmak istemezdi. Genç yaşında mühendislik ekibine liderlik etmeyi başarmıştı. Yüksek donanımlı bir mühendisti ama Tarık’ı özel kılan ondaki şuur ve idealizmdi. Bütün yaşantısı iyilik peşinde koşmaktı, son yaşadığı da o yolda oldu.” ifadelerini kullandı.

“ONA DAHA ÖNEMLİ BİR PROJEYİ SÖYLEMİŞTİM”

Mesai arkadaşının bütün yaşantısını iyilik peşinde koşarak geçirdiğini söyleyen Bayraktar, “Son haftalarda kendisiyle görüşüğümüzde ona daha da önemli bir projeyi söylemiştim. Kendisi kovid olmuştu, izindeydi. Testi negatif olduktan sonra hasta olduğu halde kendisi gibi 4 kardeşimizle beraber yola çıktılar. Yolda şehit oldular, biz öyle inanıyoruz. Kendisiyle benim Akıncı’da çok mesaim oldu. Aynı zamanda kendisi de akıncıydı. Kaybımız ülkemiz adına çok büyük. İnanıyoruz ki kısacık ömrüne çok büyük işler sığdırdı. Biz ona hakımızı helal ettik. İnşallah o da bize helal eder.” diye konuştu.

Kesekci’nin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Taşlıbel Mezarlığına defnedildi.

Uçak mühendisi ve İHH gönüllüsü Kesekci, Baykar tarafından üretilen insansız hava araçlarında uçuş performans ve analiz mühendislik takımının liderliği görevini sürdürüyordu. Kesekci, İHH’nin yurt dışı faaliyetlerinde de gönüllü görev alıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.