islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,8916
ALTIN
2.431,57
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

BEBEKLERİN SUÇU NE?

BEBEKLERİN SUÇU NE?
29 Temmuz 2023 11:06
A+
A-

Hindistan’da bir aile, cep telefonu almak için 8 aylık bebeğini sattı

İlkönce Haberimizi okuyalım.

Inquirer News’in haberine göre, Hindistan‘ın Batı Bengal eyaletinde bir ailenin, Batı Bengal bölgesinin bazı kesimlerini gezmek ve cep telefonu satın alabilmek  için 8 aylık bebeğini sattığı ortaya çıktı.

Olayın duyulmasının ardından gözaltına alınan aile, çocuklarını sattıklarını itiraf ettiler.

HABER YORUM

“Dünyanın çivisi çıktı” deyiminin bile yetersiz kalacağı ve anlatamayacağı bir olaydır bu….

Emin olun böyle olaylar, değişik versiyonlarda biz dahil bütün dünyada cereyan ediyor. Bir kısmı medyaya yansıyor bir kısmı ise duyulmadan geçiyor.

Bizde de yeni doğan bebeğini poşete ye da çantaya koyup çöpe atan anne haberleri olmuştu. Ya da bebeğini evde aç bırakmak pahasına kapıyı çekip giden ve günlerce aç kalan ve ölen bebek haberlerini kanımız donarak okuduk ve izledik.

Şimdi de cep telefonu almak ve sosyal medyada paylaşım yapabilmek için bebeğinden vazgeçen bir aile karşı karşıya dünya…

Dünya diyorum çünkü böyle bir olayın nerede olduğu hiç fark etmez. Zira bu olay insanlığa, “Vicdanın öldüğünü, insanlığın ise can çekiştiğini” göstermektedir.

İslam’ın bebek ve çocuklara “Güzel bakış” açısını yansıtan bir ayetle bitirelim yorumumuzu

“Emzirmeyi tamamlamak isteyen için analar çocuklarını tam iki yıl emzirirler. Onların normal ölçülerde yiyecek ve giyeceklerini sağlamak da çocuk kendisinden olanın (babanın) borcudur. Hiç kimse gücünü aşan bir şeyle yükümlü kılınamaz. Ne ana çocuğu yüzünden zarara uğratılsın ne de babası çocuğundan dolayı zarar görsün. Kendisine miras kalan kimseye de benzer yükümlülük vardır. Ana baba karşılıklı danışarak ve anlaşarak çocuğu sütten kesmek isterlerse bundan dolayı onlar için bir sakınca yoktur. Çocuklarınızı sütannelere emzirtmek isterseniz münasip olan ücreti verdiğiniz takdirde sizin için bir günah yoktur. Allah’ın koyduğu kurallara aykırı davranmaktan sakının ve bilin ki Allah yaptıklarınızın tamamını görmektedir.” (Bakara 233)

 

MİRATHABER.COM

HİNDİSTAN           BEBEK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.