islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
ALTIN
2.423,37
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

RUS MÜSLÜMANLARDAN KURAN’IN YAKILMASINA TEPKİ!

RUS MÜSLÜMANLARDAN KURAN’IN YAKILMASINA TEPKİ!
28 Ocak 2023 09:00
A+
A-

Rus Müslümanlar, Kuran’ın yakılmasını hem ırkçılığın hem de Avrupa’nın çürümesinin bir işareti olarak nitelendirdiler.

Rusya’daki yedi Müslüman dini kuruluş, İsveç’te Kuran’ın yakılmasının Avrupa’nın parçalandığını ve ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ve İslamofobi’nin büyüdüğünü gösterdiğini söyledi.

“İsveç’in başkentinde Kur’an-ı Kerim’in alenen yakılması, Avrupa toplumunun derin bir bozulmaya tanıklık ettiğini gösteriyor. İfade ve din özgürlüğünün bir tezahürü olarak sunulan şey, aslında insanlığın manevi değerlerin barbarca ihlalinden başka bir şey değildir. ​Sadece Müslümanlar arasında değil, diğer farklı inanç grupları arasında da protestolara neden olur. Bu, tüm dinlere bir darbedir. Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi, web sitesinde yayınladığı bir belgede, “İfade özgürlüğü ve liberal değerlerin korunması sloganlarının yalnızca ırkçılık, ksenofobi, İslamofobi, Batı’nın diğer tüm kültür ve medeniyetlere üstünlüğü fikirleri için bir kılıf haline geldiğini üzülerek not ediyoruz.” dedi.

Günümüz Rusya’sında, bu tür eylemlerin düşünülemez olduğu ve Müslümanlar da dahil olmak üzere inananların duygularına yalnızca saygı duyulmakla kalmayıp aktif olarak korunduğu yazılıdır.

“Biz Rusya Müslümanları, ilahi ve insani ahlak kanunlarına yönelik bu tür saldırılara öfkemizi ifade ediyor ve inananların duygularını aşağılamaya yönelik provokasyonları kınıyoruz! Avrupa’nın bu ahlaksız ve tahrik edici tezahürlere son vermesini gerçekten umuyoruz. Bu durum onlar için iyi bitmeyecek” ifadeleri kullanıldı.

Danimarka’da aşırı sağcı “Stram Kurs” partisinin lideri Rasmus Paludan, mitingi düzenlemek için daha önce İsveç makamlarından izin aldıktan sonra cumartesi günü Stockholm’deki Türkiye büyükelçiliği önünde Kuran yaktı. Bu eylemler birçok ülke tarafından kınandı. Moskova Patrikhanesi’nin Toplum ve Medya İlişkileri Departmanı Başkanı Vladimir Legoyda, Stockholm’de İsveçli aşırı sağcı bir siyasetçi tarafından Kuran’ın yakılmasını “kabul edilemez bir vandalizm eylemi” olarak nitelendirdi ve politik bir mücadelede insanlığın sınırlarının geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Pazartesi günü Paludan, Stockholm’deki Rus büyükelçiliği önünde bir eylem düzenleyebileceğini itiraf etti.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230124/sozhzhenie-1847212950.html

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.