islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BEKARET ERDEMDİR AMA EVLİLİK ŞARTI DEĞİLDİR

BEKARET ERDEMDİR AMA EVLİLİK ŞARTI DEĞİLDİR
3 Şubat 2024 13:00
A+
A-

Bekaret Erdemdir ama Evlilik Şartı Değildir

İlginç sorular alıyoruz. Ama bu tür ilginç sorulardan bir kısmı çoğaldığı için ilginçliğini yitirip sıradanlaşmaktadır.

Kendisine evlilik sözü verdiğim kızın, kendi ağzından başka biriyle ilişkiye girdiğini öğrendim. Karar veremiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Önce evlilik dışı ilişki olan zinanın Rabbimizin yasağı olan pis bir işlem olduğunu hatırlatalım. Müslüman erkek veya kadın değil zina yapmak, zinaya yaklaşmamalıdır. Örneğin sevgili edinmek gibi zinaya yaklaştıracak işlerden de kaçınmalıdır. Bizi yaratan olan Allah’ımızın emri böyledir;

Zinaya yaklaşmayın,  Zina  tam bir iğrençliktir. Cinsellik için kötü bir yoldur.” (İsra 32)

Zina yapmaya devam eden erkek veya kadınla evlenmek haramdır. (Nûr 3)

Sizden önce bir başkasıyla ilişkiye girmiş fakat gerçekten derin bir pişmanlık duyarak tövbe etmiş bir kızla/ kadınla evlenmekte ise dîni bir engel yoktur.

BEKÂRET ERDEMDİR

Bekâret kadın için yüceltici bir değer ve tercih edilmesini gerektiren bir erdemdir. Ama dullarla evlenmek caiz olduğu için bekâret dinimizce evlilik için gerekli değildir.

Yapılan vaadi yerine getirmek farz bir görevdir. Ama kendisini bakire olarak  tanıtıp sonradan ilişkiye girdiğini itiraf eden kadına karşı vaadimizi yerine getirme sorumluluğumuz  yoktur. Çünkü anlaşma şartları değişmiştir.

TÖVBE EDİLDİYSE

Hulasa evlilik sözünüzü yerine getirmekle yükümlü değilsiniz, ama gerçekten tövbe edildiğine inanıyorsanız  bağışlayıcı olabilirsiniz. İyi niyetinize göre sevap da alabilirsiniz.

Fakat içinizi kemirici duygular taşıyor ve geleceğe karamsar bakıyorsanız, onunla evlenmemenizi öneririm.

Sözü evlilik dışı ilişkileri ve sahipleri pislikle niteleyen bir ayetle bitirelim:

Kötü kadınlar kötü erkeklerin, kötü erkekler de kötü kadınların dengidir; tıpkı iyi kadınlar iyi erkeklerin, iyi erkekler de iyi kadınların dengi olduğu gibi: işte onlar, (bu dünyada) iftiracıların dillerine doladıkları şeylerden uzaktır, (ahirette ise) onları sonsuz bir bağış ve tarifsiz güzellikte bir rızık beklemektedir.” (Nûr 26)

MİRATHABER.COM- YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet