islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5103
EURO
34,8802
ALTIN
2.431,29
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

BEKÂRET ERDEMDİR

BEKÂRET ERDEMDİR
16 Şubat 2024 12:41
A+
A-

Bu gün Odatv’de yayınlanan haber dikkatimizi çekti. Oda tv kafası, bekâreti asalet olarak göremeyeceği için amacının müspet olduğu da söylenemez. Ama biz bu haberden hayır devşirebiliriz.

Bunun için önce haberi görelim:

Üniversite hastanesinde kriz yaratan ihmal… ‘Bekaret’ sızıntısı

Kazakistan’ın Almatı kentinde bulunan Al-Farabi Kazakistan Ulusal Üniversitesi, bakire olan kız öğrencilerin isimleri ve telefon numaraları da dahil olmak üzere kişisel bilgilerini sızdırdı.”

BÜTÜN İMANLI KIZLAR BAKİREDİR

Bir İslam Toplumu’nda bakirelerin bekâret durumlarının sızdırılması anlamsız bir eylemdir. Çünkü çocuklarını İslamî değerlere göre yetiştiren bir toplumda evlilik geçirmeyen bütün yetişkin kız çocukları bakiredir. Günahsız toplum olamayacağı için çok çok istisnai durumlar olabilir. Bu da olağan bir durumdur.

MODERN PİÇ KAVATLAR FARKLI DÜŞÜNEBİLİR

Biz inananlar için erdem olan bekaret, flörtü ve evlilik dışı ilişkileri yasallaştıran piç yaşamlı kavatlar için anlamsız görülebilir. Onlar da değildir.

Bu vesile ile hayrı yaymak için konumuza açıklık getirelim:

CİNSEL HARAMLARDAN KORUNMA

Yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’de bakireler dahil evlilik dışı ilişkilerden korunan erdemli kadınlar anlamına genelde MUHSENAT ve özelde EHSENET FERCEHA yani üreme organlarını koruyan kadınlar ifadesi kullanılır. ( Nisa 24; Enbiya 91;Tahrim 12)

Kur’ân Hukuku’na göre  Müslüman,  Ehl-i Kitab, Hür veya Esir kendileriyle evlenilebilecek kadınların mutlaka cinsel haramlardan korunmuş  anlamına MUHSENAT’tan olmaları şartı getirilmiştir. Maide ve Nisa surelerinde bu durum açıkla belirtilmiştir. (Maide 5; Nisa 25) Cinsel haramlardan korunmuş olma şartları erkekler için de geçerlidir.

Helâl ve haram ölçüleri tanımayan maddeci/laik yaşam, değerlerimizi çürütmekte ise de bu durum tarihi dönemlerden beri süregelmektedir. Günümüzde ise daha bir aleniyet ve yaygınlık kazanmaktadır.

Biz Müslümanız… Ölüm ötesi hayatımızda Rabbimizin huzurunda, bütün iradeli hayatımızdan sorgulanacağımıza inanıyoruz. Bizler bütün haramlar gibi cinsel nitelikli haramlardan da korunacak ve bekâreti asalet ve erdem olarak görmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı da inanç ve yaşam ölçülerimize göre yetiştirmeye de devam edeceğiz,  İnşaallah!

Sözü Kurân ile bağlayalım:

Bugün, temiz ve güzel olan her şey size helâl kılınmıştır. Daha önce kendilerine Kitap verilmiş olan Yahudi ve Hristiyanların yiyecekleri de size helâldir. Onların, Allah’ın adını anarak kesmiş oldukları eti helâl olan hayvanlardan ve ürettikleri bütün temiz ve helâl yiyeceklerden yiyebilirsiniz. Aynı şekilde, sizin yiyecekleriniz de onlara ve diğer bütün insanlara helâldir. 

Ayrıca, gerek Müslümanlardan, gerekse sizden önce Kitap verilen Hristiyan ve Yahudilerden Allah’ın varlığına ve birliğe inanan MUHSENAT yani  evlilik dışı cinsel ilişkilerden uzak namuslu kadınlar da, —iffetinizi korumanız; yani onlarla evlilik dışı ilişkilere tevessül etmemeniz ve metres hayatı yaşamamanız şartıyla— evlilik bedeli olan mehirlerini verdiğiniz takdirde onlarla evlenmeniz size helâldir. Bu ayetlerin ortaya koyduğu prensiplere uymak, sizin imanınızın bir gereğidir. Unutmayın ki:

Her kim Allah’ın hükümlerini reddederek iman edilmesi gereken ilke ve kuralları inkâr ederse, bütün yaptıkları iyilikler boşa gidecek ve âhirette de o, kesinlikle hüsrana uğrayacaktır!” (Maide 5)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-