islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

BEKÂRIN İLİŞKİSİ DE ZİNADIR

BEKÂRIN İLİŞKİSİ DE ZİNADIR
8 Kasım 2023 12:00
A+
A-

Yazılı ve görsel medya arkadaş, birliktelik, eski sevgili ve yeni sevgili ifadelerini kullanarak evlilik dışı ilişki olan ve en büyük günahlardan birini oluşturan zinayı meşrulaştırmaktadır. Bu sebeple kültürel yozlaştırma sebebiyle olacak genç bir adam soruyor:

Bekârım, benim ilişkiye girmem de zina mıdır? Günahkâr olur muyum?
Erkek kadın, genç ihtiyar, evli-dul veya bekâr kişilerin nikâhlı olmaksızın yaptıkları cinsel ilişki zinadır. Dört şahidin tanıklığıyla kanıtlanmış zinanın İslam Toplumu’nda uygulanacak cezası aynıdır ve yüz sopadır:

Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, Allah’ın dininde (hükümleri uygularken) onlara karşı sizi bir acıma tutmasın. Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.”  (Nûr 24/2)

Ancak bekârların zinası, zina türleri içinde İslâm sosyal yargı mantığı bakımından daha az yerilir ve âhiret cezası yönünden daha hafif bir cezayı gerektirici olanıdır.

Bunun sebebi Yüce Kitabımız Kur’ânımızın ve Şanlı Peygamberimizin açıklamalarına göre zinanın , mânevi ağırlğı ve günahına göre yukarıdan aşağıya doğru şöylece sınıflandırılabilir olmasıdır:

a. Birbirleriyle evlenemeyecek mahrem kişiler arasında zina,

b. Komşular arasında zina,

c. Savaşa çıkan askerlerin kadınlarıyla zina,

d. Bir arada topluca zina,

e. Evlilerin-yaşlıların zinası ve

f. Bekârların zinası

Sonuç olarak cevabımız şudur: Bekârların evlilik dışı cinsel ilişkisi de zinadır. Zina olduğu için de günahkâr kılıcı ve tövbe edilmezse azaba uğratıcıdır.

 

ETİKETLER: Manşet