islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4270
EURO
34,8315
ALTIN
2.440,67
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

BELÇİKA’DAN… İNANILIR GİBİ DEĞİL! İSRAİL’E KARŞI YAPTIRIM ZAMANI GELDİ

BELÇİKA’DAN… İNANILIR GİBİ DEĞİL! İSRAİL’E KARŞI YAPTIRIM ZAMANI GELDİ
10 Kasım 2023 16:00
A+
A-

Belçika başbakan yardımcısı Çarşamba günü Belçika hükümetine İsrail’e karşı yaptırımlar uygulamaya ve Gazze’deki hastane ve mülteci kamplarına yönelik bombalama olaylarını soruşturmaya çağrıda bulundu.

Başbakan yardımcısı Petra De Sutter, Nieuwsblad gazetesine verdiği demeçte, ‘İsrail’e karşı yaptırımların zamanı geldi. İsrail’in uluslararası ateşkes taleplerini umursamadığı açık’ ifadelerine yer verdi.

De Sutter, Avrupa Birliği’nin İsrail ile daha iyi ekonomik ve siyasi işbirliğini amaçlayan ortaklık anlaşmasını derhal askıya alması gerektiğini söyledi.

Ayrıca işgal altındaki Filistin topraklarından gelen ürünlere ithalat yasağı getirilmesi gerektiğini ve şiddet yanlısı yerleşimcilerin, politikacıların ve savaş suçlarından sorumlu askerlerin AB’ye girişinin yasaklanması gerektiğinin altını çizdi.

NASIL YORUMLAYALIM?

Savaş bir ayı aştı. İsrail acizlik için kıvranıyor. Hamas karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Gösteremeyecek de. Tek yapabildiği havadan acımasızca bomba yağdırmak.

Dört binden fazlası çocuk 11 bin insan şehit edildi. Amerika ve Batu ülkeleri seyirci kalmakla da yetinmedi, destekledi.

MAKSAT İSRAİL’İ KURTARMAK MI?

O da ne Avrupa’dan cılız da olsa sesler yükselmeye başladı. Maksat zulmü sonlandırmak mı, İsrail’i kurtarmak mı?

Belçika başbakan yardımcısının çağrısı, öyle yenir yortulur gibi değil.

İnsan, ölüm gelinceye kadar iman edip tövbe edebileceğine göre her insan ve toplumda hakka açık  bir damar ve de sızlayabilecek bir vicdan var demektir.

Kaldı ki Allah’ın Kitabı Kurân  islam dışı toplulukların bir olmadığını, üstelik iyileri olduğunu da bildiriyor.

ÜMİTLENEBİLİRİZ

Belçika Başbakan yardımcısı tek olmayacağına göre insanlık adına ümitlenebilir miyiz?
Rabbimizi okuyalım ve bekleyelim:

“ Kitap Ehli’nden öyleleri vardır ki, ona yığın yığın hazineler emanet etsen bile onu sana geri öder.
Onlardan öyleleri de vardır ki, kendisine bir tek altın para dahi emanet etsen, başında dikilip durmadıkça onu sana geri ödemez.
Onların çoğu hak hukuk tanımaz, insanları aldatmayı ve onlara eziyet etmeyi meşru görürler.Bunun sebebi, “Yahudi inancına mensup olmayan o cahil ümmilere karşı işlediğimiz günahlardan dolayı bize bir sorumluluk yoktur. Çünkü Allah, Yahudi olmayan toplumları aldatmayı, onların hakkını yemeyi bize helâl kılmıştır! demeleridir.
Tevrat’ta bu iddiayı destekleyecek bir hüküm olmadığını bile bile, bunun ilâhî kaynaklı bir inanç olduğunu öne sürerek Allah adına yalan söylüyorlar.” (Al-i İmran 75)

 

Belçika başbakan yardımcısı      İsrail’e karşı yaptırım      İsrail’i  kurtarmak mı?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.