islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3825
EURO
34,7428
ALTIN
2.398,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

GAZZE DE DENEMEDE, AMA KAYIPTA DEĞİL

GAZZE DE DENEMEDE, AMA KAYIPTA DEĞİL
10 Kasım 2023 15:30
A+
A-

Kur’ân ifadesiyle insan, KEBED içinde yaratılmış bir varlıktır. (Beled 4)

Sıkıntılar ve ıstırapların biri biter, diğeri başlar. Yani problemli olmayan insan yoktur. Deneniyoruz ve ölüm gelinceye kadar da deneneceğiz.(Bakara 155)

Toplumlar da böyledir. Ferdi, ailevi ve toplumsal problemler devam eder.

İhtilaflar, ihtiraslar ve korkular içinde kıvranan İsrail de, güvenlik ve özgürlük emelleri içinde yaşayan Gazze de sorunlarla boğuşuyor.

Ama Gazze farklıdır. Hakikat  penceresinden bakıldığında Gazzeli  mazlumdur, Hak ve dünyamızın erdemli insanları  onunla birliktedir.

Bombardıman altında ölenleri manen şehittir, çarpışarak can verenleri de gerçek şehit. Şehitler ise Cennettedir.

SİYONİSTLER ZALİMDİR

Siyonist Yahudilerin hepsi zalim ve önemli bir kısmı da ateist ve deist olarak Cehennemliktir.

Kaderi tartışmalara girmeyelim ama doğumlar ve ölümler kaderledir.

2007 den bu yana İsrail ablukası altındaki Gazzeliler nüfus yönünden  onbinlerce değil yüzbinlerce artmıştır. Nüfusun yüzde yetmiş beşi de gençtir.

Gazze, on bini aşan ve daha da aşabilecek olan şehitlerinin yerini bir yıl içinde birkaç katı ile doldurur ve onlar İsrail’i boğabilecek şekilde yetişirler.

GERÇEK MÜSLÜMANIN KAYBI

Hulasa Gazze’nin kaybı yok. Ama gerekli yardımları yapmayanlar olarak biz dünyada ve ahirettte hüsranda  kalabiliriz.

Ama tövbeler edip geleceğe daha imanlı ve güçlü bir şekilde hazırlanarak biz de, Gazzeliler de kulluk imtihanını verip Cennet’e hak kazanabiliriz.

Ne de olsa biz Müslümanlar ahirete imanla yokluk anlamına ölümü öldürmüş insanlarız. Beklentimiz de ebedidir:  Okuyalım:

Düşman topluluğunu kovalamakta gevşeklik göstermeyin. Siz acı çekiyorsanız, onlar da sizin gibi acı çekiyorlar. Üstelik sizin Allah’tan bir beklentiniz var. Onların böyle bir beklentileri de yok. Bilen ve doğru kararlar veren yalnızca Allah’tır.” (Nisa 4/194)

MİRATHABER.COM