islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

BEYAZIT KULESİNDE YANAN IŞIKLAR NE ANLAMA GELİYOR?

BEYAZIT KULESİNDE YANAN IŞIKLAR NE ANLAMA GELİYOR?
3 Şubat 2023 10:44
A+
A-

İstanbul Üniversitesi kampüsünde yer alan Beyazıt Kulesi, ilk olarak 1749 yılında ahşap olarak 85 metre yüksekliğinde inşa edildi. Daha sonra ise bu yükseklik, 118 metreye çıkartıldı. Yangın gözetleme kulesi olarak yapılan kule, nöbet, işaret ve sancak katları olmak üzere üç bölümden oluşan kule, 1756 yılında Cibali yangınında yandı.

II.Mahmut döneminde 1828 yılında tekrar inşa edilen kulenin mimarı Senekerim Balyan. 180 basamaktan oluşan kule, tarihi doku içinde İstanbul’a farklı bir güzellik katmaya devam ediyor.

Beyazıt kulesinde her gece farklı renkte yanan ışıklar

Beyazıt kulesinde her gece farklı renkte yanan ışıkların ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Yangın kulesi olarak yapılan Beyazıt Kulesi, günümüzde farklı bir amaç için kullanılıyor. Geceleri farklı renklerde yanan ışıklar aslında İstanbullulara, ertesi günün hava durumunu bildiriyor. Kulenin mavi renkte aydınlatılması ertesi gün havanın açık olacağını, yeşil yağmuru, sarı sisi ve kırmızı karı haber veriyor.

Kurak geçmekte olan bir kışı yaşarken, gözlerimiz Beyazıt Kulesinde. Kulenin kırmızı yanmasını ve ertesi günü bol kar yağışı ile bereketlenmemiz dileğiyle…

MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER:   BEYAZIT KULESİ      İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Yasin dedi ki:

    Manset yazılarınızı değiştirin. Siteye farklı Bi görüntü veriyor ve hiç his gözükmüyor

  2. Yasin dedi ki:

    Güzel bir dipnot teşekkür ederiz