islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Biden “İsrail İşgali” İfadesini Kullanmayacak

Biden “İsrail İşgali” İfadesini Kullanmayacak

Mirat Haber Ajansı

Amerikan basınının önde gelen organları, yeni kongresini tamamlayan ABD Demokrat Parti cumhurbaşkanı adayı Joe Biden’in kampanya programında İsrail işgaliyle ilgili her türlü referansı kaldırdığını paylaştılar. Başkanlık kampanyasını daha önce Biden lehine geri çeken Vermont Senatörü Bernie Sanders, İsrail’e atıfta bulunarak Filistinlilerin yabancı “işgalinden” uzak yaşama hakkına sahip olduğu ifadesinin Demokrat Parti söylemine dahil edileceği konusunda Biden ile anlaşmıştı. Ancak Biden böylelikle Filistin yanlısı Yahudi siyasetçi Bernie Sanders’la anlaşmasını bozmuş oluyor.

Dış Politika, İsrail yanlısı gruplarının baskısı altında olduğundan İsrail işgaliyle ilgili referansının kaldırılması için son dakikada bir karar verildiği ABD basınına yansıdı. Bu nedenle, Biden’ın kampanya danışmanları Demokrat Parti’deki “ilerici kanattan” siyasetçilerle konuşarak onları İsrail’i işgalci güç ilan etme taleplerinde ısrarcı olmaktan vazgeçmeye çağırdı. Dergiye göre Biden danışmanları, “işgal” kelimesinin dahil edilmesinin Demokrat Parti içindeki birliği baltalamakla tehdit ettiğini savundu. Medya, geri çekilmenin Biden’ın İsrail’e on yıllardır devam eden sağlam desteği tersine çevirme konusundaki isteksizliğini de yansıttığını belirtti. Ayrıca, bu geri çekilmenin, Başbakan Benjamin Netanyahu’nun Cumhuriyetçi Parti’ye ve onun sancağı olan Başkan Donald Trump’a gittikçe daha fazla yaklaşmasına rağmen hala İsrail ile yakın ilişkileri korumaya çalışan parti kurulu düzeni için bir zafer olduğunu belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.