islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bilim Kurulu Üyesi Uyardı

Bilim Kurulu Üyesi Uyardı
29 Aralık 2021 12:52
A+
A-

Bilim Kurulu üyesi Prof. Özlü uyardı: OMICRON bağışıklık dinlemiyor

Türkiye’de 15 bin bandında seyreden Kovid-19 vakalarında Omicron’un etkisiyle artış yaşanıyor. 32 bin seviyelerine yükselen sayının daha da artabileceğini söyleyen Prof. Tevfik Özlü, “Çok hızlı yayılıyor aynı zamanda da bağışıklıktan da kendini kurtarabiliyor” dedi. Prof. Mustafa Hasöksüz de diğer varyantlarda alınan tedbirlerin Omicron için iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi.

Omicron varyantı nedeniyle dünyada yeniden pik yapan Kovid-19 vakaları Türkiye’de de sıçramaya neden oldu. Günlerdir 15-20 bin bandında seyreden vaka sayısı dün 32 bini aştı. Dün gerçekleştirilen 368 bin 842 test sonucunda 32 bin 176 kişinin testi pozitif çıktı, 184 kişi yaşamını yitirdi.

ÖLÜMLER ARTABİLİR
Dünyada tedbir olarak uzaktan çalışma, maske ve aşı tedbirlerini sıkılaştırırken, yaklaşan yılbaşı nedeniyle Bilim Kurulu üyeleri vatandaşları uyardı.

Omicron’un yüksek vakalar getireceğini söyleyen Prof. Dr. Tevfik Özlü, şunları kaydetti: “Omicron varyantı, çok hızlı yayılıyor aynı zamanda da bağışıklıktan da kendini kurtarabiliyor. kısa zamanda bulaşıyor o bakımdan Omicron dalgası diğer dalgalara göre çok daha yüksek pikle seyredecek gibi görülüyor.”

İKİ KAT DİKKAT
Diğer varyantlarda alınan tedbirlerin Omicron için iki katına çıkarılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, “Özellikle kış aylarında kapalı mekanlarda kalma sürelerinin artması, maske ve mesafe kurallarının hiç eksizsiz uygulanması çok önemli. Biz yeni yılda bu yüksek vaka sayılarını görmek istemiyorsak mutlaka maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalı, aşılarımızı da yaptırmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.