islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Avrupa “Birlik” Olmaya Çalışıyor

Avrupa “Birlik” Olmaya Çalışıyor
1 Ekim 2022 11:56
A+
A-

Charles Michel, bloğun arzı garanti altına almak ve artan fiyatların üstesinden gelmek için yeni, ortak enerji stratejisi oluşturması gerektiğini belirtti.

Avrupa Konseyi başkanı AB’yi, karşı karşıya olduğu enerji kriziyle başa çıkmak için yeni bir “Enerji Birliği” kurmaya çağırdı.

AB liderlerinin zirvelerine başkanlık eden ve diplomatik ilişkilerde AB’yi temsil eden Charles Michel, Rusya’nın Ukrayna bölgelerini ilhakına ilişkin bir video bildiri yayınladı.

Bloğun tutumuna uygun olarak, “sahte” referandumları şiddetle kınadı ve Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Kherson bölgelerinin Rusya tarafından ilhakını tanımayı reddetti.

Ayrıca Moskova’yı Avrupa’ya “ekonomik ve sosyal sistemimizin kalbini hedef alan” ve “ağır” hasara neden olan bir “enerji füzesi” fırlatmakla suçladı.

Michel, “Avrupa’daki her hane, yükselen enerji faturalarından ve süpermarket fişlerinden etkileniyor” dedi.

“Arz güvenliğini, uygun fiyatları ve iklim geçişini garanti etmek istiyorsak başka alternatif yok” dedi.

AB liderleri önümüzdeki hafta Çek başkenti Prag’da gayri resmi bir zirve yapacak. Ukrayna’daki savaş ve Rusya’nın kıtaya gaz tedarikini durdurması nedeniyle blokta enflasyon, elektrik ve gaz fiyatlarının tarihi zirvelere ulaşmasının ardından enerji ve ekonomik kriz gündemin ana konularından biri olacak.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.