islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bingazi’de suikast sonrası onlarca ceset bulundu

Bingazi’de suikast sonrası onlarca ceset bulundu

Libya’da kurşunlanarak öldürülmüş sayısız cesedin bulunmasından sonra güvenlik önlemleri arttırıldı. Bir güvenlik kaynağı medyaya verdiği demeçte, başlangıçta bir çimento fabrikasının yakınında bulunan 11 cesedin infaz işaretleri gösterdiğini açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Libya’nın doğusundaki yetkililer, düzinelerce kurşun deliği bulunan cesedin bulunmasının ardından Bingazi’deki güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığını duyurdu. Keşif, Mareşal Halife Hafter komutasındaki kuvvetlerde kıdemli bir subay olan Mahmud El-Verfelli’nin öldürülmesinden sadece birkaç gün sonra geldi. Bingazi Merkez Güvenlik Komitesi Başkanı Tuğgeneral Abdülbasıt Ahmida Bugris, Mareşal Hafter’in talimatına göre, tüm bölgede gözetleme kameraları kurmaya zorladı. Milis komutanının katilini bulmak için son tarih Pazartesiydi. Bougris, renkli camlı ve plakasız araçların sürülmesinin de kesinlikle yasak olduğunu sözlerine ekledi. Savcılığın emri dışında, tutuklama yapmak için evlere saldırmanın da kesinlikle yasak olduğunu belirtti. Buradaki koşul, operasyondan sorumlu güvenlik görevlilerinin evlere üniforma ve yüzü açık olarak girmesi gerekiyor.

Libya’nın yeni merkezi hükümeti, doğudaki Bingazi kentinde bir düzineden fazla ceset bulunmasının ardından soruşturma yapılmasını emretti. Yeni Başbakan Abdülhamid Dbeibeh, yaptığı açıklamada, vurularak öldürülen kişilerin cesetlerinin bulunmasının ardından örtbas edilmesine müsaade edilemeyeceğini vurguladı. Bingazi, geçen yıl başkent Trablus’a saldırısı püskürtülen doğudaki darbeci general Halife Hafter’in sözde Libya Ulusal Ordusu’nun (LNA) kalesi. LNA’nın kontrolünde hem polis hem de askeri birimleri içeren Bingazi’deki güvenlik karargâhı başlangıçta herhangi bir ceset bulunduğunu reddetti, ancak Cuma günü daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yayınlayacağını ifade etti. Bir güvenlik kaynağı medyaya verdiği demeçte, başlangıçta bir çimento fabrikasının yakınında bulunan 11 cesedin infaz işaretleri gösterdiğini açıkladı. Daha sonra daha fazla ceset bulundu. El Werfalli, Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) tarafından işkence ve cinayet dahil ciddi suçlardan aranıyordu. Askeri Savcılık Bürosu başkanı Albay Ali Madi’ye göre, cinayetten iki şüpheli var: Mohamed Abdulcelil Saad ve Hanin İdris el-Abdali. İkincisi, geçen Kasım ayında Bingazi’de El Verfelli’nin milisleri tarafından öldürülen avukat Hanan el-Barasi’nin kızı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.