islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
ALTIN
2.430,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BİONTECH-PFİZER BİLE İHTİYATLI BİR DİL KULLANIRKEN BİZ NİÇİN KRALDAN ZİYADE KRALCIYIZ?

BİONTECH-PFİZER BİLE İHTİYATLI BİR DİL KULLANIRKEN BİZ NİÇİN KRALDAN ZİYADE KRALCIYIZ?
10 Eylül 2021 11:46
A+
A-

Bizim yetkili kişilerimiz ve kurumlarımız  Kraldan  Ziyade Kralcı kesilirken, kendilerinden aşı ithalatçısı olduğumuz (Kral !) BioNTech-Pfizer, geçmişte ürettikleri ilaçların-aşıların yat etkileri sebebiyle milyonlarca/milyarca dolar tazminat ödedikleri için oldukça ihtiyatlı bir dil kullanıyor.

08 Eylül 2021 tarihli Hürriyet Gazetesinde yer alan haberi özetleyerek sunuyoruz:

Üst düzey yetkili konuştu: BioNTech-Pfizer’dan flaş üçüncü doz ve yan etki açıklaması

Ülkemizde de uygulanan mRNA bazlı Biontech-Pifzer Kovid-19 aşısı üçüncü doz onayı için yapılan başvuru sonucunu beklerken şirketin üst düzey yetkilisi akıllardaki soruları cevapladı ve son günlerde gündeme gelen eleştirilere cevap verdi. (!)

Avrupa İlaç Ajansı Pfizer-BionTech için 3. doz talebini değerlendiriyor

(Oysaki Türkiye uyguluyor. ) Mirat Haber

ÜÇÜNCÜ DOZ TARTIŞMASI

Financial Times’a açıklama yapan Dormitzer, aşının güvenliği ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşarak etkinlik oranı ve olası yan etkilerle ilgili insanların aklındaki soru işaretlerini giderdi. !

Pfizer’ın üçüncü doz aşı konusunda son dönemde hükümetlere baskı yaptığına dair iddiaları yalanlayan Dormitzer:

 ‘Yapmamız gereken sorun büyümeden önlem almaktı, biz de geç kalmamak için bunu yaptık. Eğer aşı olanlarda Kovid-19 vakalarının artmasından sonra bu adımı atmış olsaydık her şey için çok geç kalmış olacaktık.’ dedi.

…Pfizer-BioNTech başta olmak üzere hemen tüm aşı firmaları çift doz aşı olsa da bağışıklığı düşük, kronik hastalığı olan ya da risk grubundaki kişilerin üçüncü bir takviye dozla aşılanması gerektiğini düşünüyor.

Philip Dormitzer de, yaptıkları üçüncü doz onay başvurusunun sebebini bu şekilde açıklıyor ve hükümetlere baskı yaptıkları iddialarını yalanlıyor.

 

Aşıda yeni polemik: 4’üncü doz gerekli mi?

(Bu gidişle 10. aşı da gerekli olur.) Mirat Haber

MODERNA KARŞILAŞTIRMASINA CEVAP VERDİ

…Moderna- Pfizer-BioNTech karşılaştırmasına da cevap veren Dormitzer aşılarının Delta’ya karşı etkinliği konusunda bir sorun olmadığı açıklarken Moderna’nın daha fazla bağışıklık sağladığı iddiaları hakkında “Moderna aşısının içinde bizim aşımıza göre daha fazla etken madde bulunuyor. Bu da aslında yan etkileri artıracak bir durum. Biz Pfizer-BioNTech aşısına yaşlılarda da etkin bağışıklık sağlayacak ancak daha az yan etki oluşturacak miktarda etkin madde ekledik ve yaşanabilecek aşıya bağlı sıkıntıları minimumda tutmayı başardık. Kovid-19 aşılarıyla ilgili olarak bugüne kadar elde ettiğimiz bilgilere bakarsak aşılarda en büyük sorun etkinlikten ziyade ortaya çıkan yan etkiler. Bu yan etkiler sağlık sorunlarına sebep olan yegane şey ve insanların aşı korkusuna sebep olan da bu. Biz bu saha deneyimlerini kullanarak ortaya etkin ama yan etkiye yol açmayan bir aşı çıkartmaya çalıştık.” açıklaması yaparak aşının yan etkisi konusundaki soru işaretlerini de gidermiş oldu.” (!)

Yorumumuz

Biontech-Pifzer yetkilisinin şirketi ve rakib firma hakkında yaptığı açıklamaları okuyan bilime saygılı ama sağlığına önem veren   ihtiyatlı bir insan, hükümetimizin sorumluluğunu vatandaşa yükleyerek olunması için baskı yaptığı aşıya güven duyabilir mi? Kaldı ki güven duymayan ama pek çok kahraman ilim adamımız  da var.

Bu arada sözcü Dormitzer’in aşı firması adına pazarlama taktiği ile konuştuğunu hatırlatarak adını hafızalarımıza kazıdığımız Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın genel yaklaşımı ile çelişen bir konuşmasını hatırlatalım:

“3. doz gerçekten gerekli mi, bu kesin gösterilmiş bir şey değil. Biraz da firmaların ticari kaygısından, pazar bulma çabasından kaynaklanıyor. Şöyle düşünelim; aşı üretimi, kapasiteyi artırarak devam ediyor. Ancak gelişmiş, yüksek gelirli ülkeler aşıları ya alıp stokladılar ya anlaşmaları yaptılar, kendilerine yetecek aşıları hallettiler. Aşıya para ödeyecek ülkeler, işlerini hallettikten sonra bu üretilen aşılar, bu kadar yatırım boşa gitmeyecek. Bu ülkeler devam edecek bir süre. Şimdi firmalar üretecekleri aşıya artık yavaş yavaş pazar aramaya başladı. Türkiye’ye 60 milyon doz BioNTech-Pfizer aşısının gelecek olmasının nedeni de budur. Yani orada hemen her firma yetkilisinin, firma sahibinin söylediği lafı doğru kabul etmek kesinlikle büyük bir hata olur. Artık bundan sonra firmaların, devletlerin yapacağı açıklamalara değil, bu konuda yapılmış bilimsel, yeterli vaka sayısı üzerinde yapılmış çalışmalara bakmak lazım. Çünkü bunlar o işten para kazanan firmalardır. Neticede kendi malına pazar arıyor. 3. doz gerekli diyecek ki insanlar 3. doza yatırım yapsın, bütçe ayarlasın ve kendisi mal satsın. Dolayısıyla ben şu anda 3. doz gerekli ya da değil diyemiyorum. Çünkü bununla ilgili hiçbir veri yok…“

Burada biz de bir ilave yaparak DSÖ ve Avrupa İlaç Ajansı gibi bağımsız görülen örgütlerin aşı firmalarıyla bağlantılı olduğuna değinmiş olalım:

Sonuç:

Biz Covid 19 belasını insanlığın başına salan zalim emperyalistlerin/siyonistlerin aşıyı da kendi zalim emelleri için kullanmaya çalıştıkları, bunu da ekonomik sömürüye dönüştürerek yaptıkları zahirdir.

Kendi adımıza ifade edelim:

Hiçbir aşı üretici şirketle bağlantı kurmaksızınkendi bilim adamlarımızın yerel imkânları kullanarak milli aşımızı üretinceye kadar aşıya rağbet etmeyeceğiz.

İthal ettikleri aşıların sorumluluğunu bile üstlenmeksizin milletimize dayatan Sağlık Bakanlığımızı ve baskı kuran diğer yetkili kişi ve kurumlarımızı mütecaviz görüp affetmeyeceğiz.

Önümüzde sandık var. Biz de bize zoraki olarak yapılmak istenen aşıyı sandıkta yapar ama yan etkilerinden sorumlu olmayız.

Böyle biline…

Ali Rıza Demircan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.