islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

‘Bir cinsellik ve dîn sömürüsü daha’

‘Bir cinsellik ve dîn sömürüsü daha’

Hemen hemen her gün tekrarlanan böylesi bir yayın bizim katımızda suç ve de günahtır. Çünkü insanımızın ahlâkını zaafa uğratmaktır.

Yıllardan beridir göz attığım H…….t’e şimdilerde sitemiz mirathaber.comiçin de bakıyorum. Biz H…….t gazetesini benimseyemedik. Çünkü hemen hemen her günkü yayınlarından biri veya bir kaçını inancımıza ve ahlâk anlayışımıza aykırı buluyoruz. Mesela mutadım üzere 11 Mart Cumartesi günü de göz attığımda iki haber dikkatimi çekti.

a.Cesur Sahnebaşlıklı haberde, falanca aktörün filanca artistle erotik veya yarı porno olarak değerlendirilebilecek bir film sahnesi yer alıyor.

Hemen hemen her gün tekrarlanan böylesi bir yayın bizim katımızda suç ve de günahtır. Çünkü insanımızın ahlâkını zaafa uğratmaktır. Hangi Müslüman ana baba bu sahneyi kızı veya oğlu ile izleyebilir. Biz buna nasıl onay verebiliriz?

b. Yarı Yalanikinci haberde ise dolaylı olarak kasıtlı veya kasıtsız İslâm karşıtlığı yapılıyor. Haberin özeti şöyle:

Endonezya’da Şerîat kanunlarının uygulandığı tek eyalet olan Açe’den insanlık dışı haberler geliyor; horoz döğüştüren iki kişiye onar kamçı ile cinsel istismarda bulunan bir kişiye 112 kamçı vurma cezası uygulandı.

Horoz döğüşü kumar oynamak/oynatmak için yapılır ve horozlar da kan revan içinde kalır. Öleni de olur. İnançları farklı da olsa hiçbir sağduyulu insan ve hayvan sever hayvanlara bu şekilde işkence yapılmasını onaylamaz. Verilen 10 kamçı cezasını da gereksiz bulmayacağı gibi yeterli de bulmaz.

Bu arada açıklayalım: Şerîat’te kumar amaçlı horoz dövüştürülmesi gibi suçlar için belirli bir ceza yoktur. Hakim takdiriyle bir başka tür ceza da verilebilirdi. Takdir edilen kamçılama cezası neden insanlık dışı oluyor? Yargı süreci ve uygulaması birkaç saat alacak kamçılama cezası, bir iki ay hürriyetten yoksun bırakacak hapis cezasından daha uygun ve tesirli değil mi?

Yalan ise şurada. Şerîat’in temel yasası olan Kur’ân’da alenen yapılacak zinaya verilecek ceza bile yüz sopadır. Cinsel istimara 112 kamçı cezası uygulanması mümkün değildir.

Gaye, bilerek veya bilmeyerek, kasıtlı veya kasıtsız Şerîat’in insanlık dışı uygulamayı öngördüğü safsatasını yaymak.

Burada değinmeden geçemeyeceğim; Diyanetimiz kendisiyle ilgili haberlere cevap vermede aslandır da niye Şerîat’i savunma da çakal bile olamamaktadır?

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.