islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5122
EURO
34,9033
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

BİR CÜBBELİ ETMEYEN DİYANET VE İLAHİYAT

BİR CÜBBELİ ETMEYEN DİYANET VE İLAHİYAT
14 Eylül 2023 16:06
A+
A-

Diyanet, Anayasal bir devlet kurumu. Binlerce mensubu ile kullanılmaya hazır. İlahiyatlar da öyle. İstisnaları olsa da Devletin kullanacağı akademisyenler pek çok ve  bekleyip durmakta.

MERKEZ MEDYADA YOĞUN İLGİ

Ama o da ne! Devlet/Medya bunlara itibar etmiyor. Vasat bir medrese  ve tarikat kültürü olan  Cübbeli, İslam ve akıl dışı bunca hurafelerine rağmen tercih ediliyor/ettiriliyor.

Bilinçli Müslümanların tümünü dışlayıp ezebilse  sukünet  bulamayacak  Fatih Altaylı ile başlayan ve  Veysi Ateş, Nevzat Çiçek ve şimdilerde de Ahmet Hakan ile devam eden Cübbeli tercihi, Habertürk ve CNN Türkte yıllardır ve saatlerce süren programlarla devam ediyor.

Yalnızca Habertürk ve CNNTürk mü, buna odatv’yi de ilave edebilirsiniz. Utanmasalar Cübbelin yellenmesini haber yapacaklar… ama gündeme taşımak için  konu bulabiliyorlar.

CÜBBELİ’DEN BAŞKA ADAM MI YOK?

Ahmet Hakan’ın tespitiyle, İslam’ı bir hayatı düzeni olarak algıladığı ve  jakoben laik uygulamaları sorguladığı için  radikal bulunan  Ali Rıza Demircan’ı geçelim de Diyanet’te ve İahiyat’ta adam mı yok?

Diyanet’te, İlahiyatlarda ve Milli eğitimde  din ve kültür öğretmenleri arasında  Kamâl Atatürkçüler, tarihselciler, recmi- köleciliği …savunan gelenekselciler, şekilperestler, tarikatçiler, deistler, şöhret ve çıkar için din değiştirebilecek  olanlar yani her cins adam var.  Bunların ünvanları da  var.

Çok çok az oldukları için İslam’ı alternatif bir hayat düzeni olarak gören yıldızları ise Diyojen feneri ile de arasanız bulamazsınız.

MEDYAYA TIRMANAMZSINIZ

Ağzınızla kuş tutsanız ve binbir keşif yapsanız bile bizim merkez medyamıza tırmanamaz, yükseklerde yer bulamazsınız, yok böyle bir dünya. Bütün medya üzerinde gücünü kullanabilecek bir otoritenin size sahip çıkması lazım. Ama  sizin de çok amaçlı olarak kullanıma elverişli olmanız lazım.

EY ÜNİVERSİTE?

Sosyal bilimleri dahil ey Üniversite! Zinayı konu almaz, eşcinselliği önemsemez, faize yönelmez, ırkçılığa eğilmez, para sistemi ve dış borçlarımızı çalışmaz, ülkemiz demokrasisini sömüren siyasi partiler kanunu ile ilgilenmez, yeni anayasayı umursamazsınız. Yani bir  halta yaramazsınız.

Gelin de bari  şu Cübbeli’yi inceleyin.

Kimdir bu adam? Devlet veya devlet benzeri güçler  bu adamı niçin tutar? Medyada kümler yer açar ? Güdülen amaç nedir? Niçin ısrarla Cübbeli?

Burun mu kıvırdınız? Bize göre göre gavur kapiği etmez ama alayınıza bedeldir. Yakın tarihimiz de Cübbeli ile perdelidir

 

CÜBBELİ     DİYANET      İLAHİYAT       ÜNİVİRSİTE      DEVLET