islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

KANADA’DA MÜSLÜMAN AİLEYİ KATLEDEN TERÖRİST “BEYAZ MİLLİYETÇİ”OLDUĞUNU SÖYLEDİ

KANADA’DA MÜSLÜMAN AİLEYİ KATLEDEN TERÖRİST “BEYAZ MİLLİYETÇİ”OLDUĞUNU SÖYLEDİ
14 Eylül 2023 13:30
A+
A-

Kanada’da, Haziran 2021 tarihinde kamyonetini kaldırımda yürüyen Müslüman ailenin üzerine sürerek 4 aile üyesini öldüren saldırgan, terör saldırısını milliyetçilik duygularıyla yaptığını söyledi.

Beyaz Milliyetçiliğinden” ilham aldığını söyleyen saldırgan Veltman’ın saldırıyı üç ay boyunca planladığı ortaya çıktı.

Olaya bakan savcı Sarah Shaikh, sanığın gözaltına alındıktan sonra dedektiflere amacının siyasi olduğunu söylediğini vurguladı.

Kanada‘nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen olayda terörist Veltman, kamyonetini kaldırımda yürüyen beş kişilik Müslüman ailenin üzerine sürmüş, 74 yaşındaki büyükanne Talat Afzaal, 46 yaşındaki oğlu Salman Afzaal, 44 yaşındaki eşi Madiha Salman ile 15 yaşındaki kızları Yumna Salman’ın ölümüne neden olmuştu.

HABER YORUM

Bu elim olayı, hafızanızı biraz zorladığınızda hatırlayanlarınız olacaktır. Biz burada olayda hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet diliyor, terör belasının her çeşidini buradan bir kez daha lanetliyoruz.

Bu olay aslında bizlere, son yıllarda dünyada fazlaca yükselen milliyetçilik ve buna bağlı olarak ırkçılık hareketlerinin, toplumların bünyesinde açtığı büyük yaraları gösterir mahiyettedir.

Kendi ırkını ve mensup olduğu dinin, diğer insanların ırkından ve mensubu olduğu dinlerden üstün görme hastalığı, insanın fıtratında olmayan ama daha sonra özellikle eğitim ve öğretimle insana  verilen bir hastalıktır. Irkçılık politikaları desteklendiğinde ise fertlerin ve toplumların psikolojik ve sosyolojik açıdan sağlıklı olamayacağı, dünya tarihine bakıldığında rahatlıkla görülebilir. Yakın tarihimizde Srebrenitsa katliamı bunun an bariz ve en acı örneğidir.

ÜLKEMİZDE Kİ SURİYELİLER ÜZERİNDEN YAPILAN IRKÇILIK

Son yıllarda ülkemizde de özellikle Suriyeliler karşıtlığı üzerinden pompalanan ırkçılık hastalığına şahit olmaktayız. Aslında buna, ülkemizde bulunan bazı Suriyelilerin yaptığı yanlışlıkları ve kanunsuz eylemleri, bütün Suriyelilere teşmil ederek ırkçılık hastalığını körükleme de diyebiliriz.

Tekrar hatırlatalım ki asabiyet ya da ırkçılık,  dinimizin hoş görmediği, toplumumuzu kargaşa ve kaosa sürükleyebilecek büyük bir hastalıktır. Hastalıklar da tedavi edilmediği taktirde tehlikeli bir boyut alıverir de kimse farkına bile varamaz.

İŞTE AYET İŞTE HADİS

Bu konuda ayet ve Hadisi şerifleri buraya defalarca yazdık… Ancak konun önemine binaen tekrar almak ve kıymetli okuyucularımıza hatırlatmak istiyoruz.

“Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır.” (Hucurat 13)

“Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem’in çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.” (Veda Hutbesi)

MİRATHABER.COM

 

 

 

ETİKETLER: KANADA, LONDON, Manşet, VELTMAN