islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,7512
EURO
36,4587
ALTIN
2.951,59
BIST
9.681,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Cuma Parçalı Bulutlu
14°C
Cumartesi Açık
16°C

‘Bir Damla İyilik’ 49 kadının hayatına dokundu

Mersin’de, şiddet mağduru ve ekonomik zorluk yaşayan kadınların toplumsal hayata uyumunu sağlamak amacıyla başlatılan “Bir Damla İyilik” projesi sayesinde 49 kadının hayatı değişti.

‘Bir Damla İyilik’ 49 kadının hayatına dokundu
29 Haziran 2021 08:56
A+
A-

Mersin’de, şiddet mağduru ve ekonomik zorluk yaşayan kadınların toplumsal hayata uyumunu sağlamak amacıyla başlatılan “Bir Damla İyilik” projesi sayesinde 49 kadının hayatı değişti.

AA – Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi tarafından hayata geçirilen proje, dezavantajlı kadınların umudu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği iş birliğinde başlatılan projenin ilk etabı, kadınların tekstil sektöründe beceri kazanmasına yönelik hazırlandı.

Proje için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçelerinde açılan meslek kurslarına 57 kadın dahil edildi. Dört grup halinde dikiş ve tasarım eğitimi almaya başlayan kadın kursiyerlerin masrafları İŞKUR tarafından karşılandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından da kursiyerlere eğitim süreci boyunca psikososyal destek sağlandı. Sosyal hizmet uzmanlarının birebir görüşmeler yaptığı kadınlara, çeşitli konularda bilgiler verildi.

Polis ekiplerinin ise aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasını tanıttığı kursiyerlere, şiddete karşı alınacak önlemlerle ilgili bilgilendirmede yapıldı.

Yaklaşık 4 ay süren kursun ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 49 kadın sertifikalarını aldı.

Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği desteğiyle tekstil atölyelerinde istihdam edilen dikiş ve tasarım sertifikalı kadınlar, iş hayatına adım atmanın sevincini ve gururunu yaşıyor.

“Artık ayaktayım, başardım”

Dört çocuk annesi 41 yaşındaki Ümit Özcan, AA muhabirine, bir polis memurunun yönlendirmesiyle projeyle tanıştığını söyledi.

Eğitimler sayesinde hayatının değiştiğini anlatan Özcan, “Arkadaşlar edindim, sosyal çevrem genişledi. Meslek sahibi oldum. Şu anda kendi kıyafetlerimi dahi dikebiliyorum. Kursumuz sona erdi. İşlerimize yerleştirildik.” dedi.

Özcan, ev hanımı olarak eğitim almaya başladığı proje sayesinde meslek kazanmanın sevinci yaşadıklarını belirterek, “Bu bizi çok mutlu ediyor. Anlatması zor, çok güzel bir duygu. Ayaklarımın üzerinde durabilmek bana ayrı bir gurur veriyor. Manevi olarak sıkıntılı dönemlerden geçiyordum. Artık ayaktayım, başardım. Daha fazlasını yapacağıma inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Üç çocuk annesi 44 yaşındaki Meryem Öngel de daha önce yaşadığı bazı sıkıntıları, eğitim gördüğü projeyle aştığını dile getirdi.

Kendisiyle gurur duyduğunu belirten Öngel, “Eşime destek olup evimizin eksiklerini giderebilmek çok güzel. Bütün kadınların bu projeyle tanışmasını istiyorum. İnsanın öz güveni yerine geliyor. Ne yapmak istediğini anlıyor. Hayata karşı bakış açınız değişiyor.” şeklinde konuştu.

“Artık çocuklarımın geleceği için çalışabileceğim”

Üç çocuk annesi 55 yaşındaki Nurcan Kıdır da iş sahibi olmanın sevincini yaşadığını ifade ederek, “Hem polislere hem de hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Artık çocuklarımın geleceği için çalışabileceğim. Bir kadın için iş sahibi olmak çok güzel bir duygu. Daha önce çalışmıyordum. Hep eşimin eline bakıyordum. Şimdi evde artık benim sözüm geçiyor. Öz güvenim yerine geldi.” diye konuştu.

Üç çocuk annesi 40 yaşındaki Filiz Kayran da çocukları için projeye başvurduğunu dile getirdi.

İş sahip olduktan sonra hem maddi hem de manevi olarak rahatladığını anlatan Kayran, “Bir kadın olarak ayaklarımın üzerinde durmak bana gerçekten güç ve kuvvet veriyor. İyi ki projeye katıldım. Çok memnunum. Hocalarımızdan ve polis memurlarından Allah razı olsun. Çok güzel bir duygu. Tüm kadınların kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Proje sayesinde 19 yaşında meslek sahibi olan Esin Kıdır da “Kanatsız bir kuş misali evin içinde kapalı bir kutuda gibiydim. Polis memurları bize kanat oldu. Özgür olmayı öğrendim. Bu çok güzel bir duygu.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.