islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4511
EURO
34,6482
ALTIN
2.388,73
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BİR FİNCAN KAHVE İYİ GELİR

BİR FİNCAN KAHVE İYİ GELİR
5 Temmuz 2023 11:02
A+
A-

“Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” demiş atalarımız. O hatır ve  vefa duygusu günümüzde pek kalmadı ama hala bir fincan kahvenin hatırını sayan az da olsa insanımızın varlığına inanıyoruz.

Gelin o zaman bugün kısaca kahvenin faydalarından bahsedelim.

Kahve, çokça tükettiğimiz içeceklerden biri. Günlük rutinlerimiz arasında içerken keyiflendiğimiz ve de dinlendiğimiz kahvenin, vücudumuza pek çok faydasının olduğunu Tıp adamları dile getiriyor.

Son yapılan araştırmalar kahvenin, insanın enerji düzeyini yükselttiğini, ayrıca da zihni kuvvetlendirdiğini gösteriyor. Kahvenin içinde bol düzeyde bulunan kafein, kahveyi içtikten kısa bir süre sonra kana karışıyor ve uyku haline yol açan adenozin isimli nörotransmitteri engelleyerek insanın daha zinde hareket edebilmesini sağlıyor.

ALZHEİMER HASTALIĞINA DA İYİ GELİYOR.

Düzenli kahve tüketiminin Alzheimer Hastalığını da engellediği son yapılan araştırmaların verileri arasında yer alıyor.

Bilinen net bir tedavisi olmayan bu hastalığı kahvenin, içinde bulunan uyarıcı ve vitaminler ile engellediği belirtiliyor. Özellikle kahvenin içinde bulunan B12 vitamininin bunu sağladığı söyleniyor.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Kahve, günümüzün hastalığı obeziteye karşı da etkili. Metabolizma hızını önemli ölçüde arttıran kahve, yağ yakımını hızlandırıyor. Vücudumuzda ki yağların parçalanmasına ve meydana gelen yağ asitlerinin enerji üretimine dönüşmesini sağlıyor.

Uzmanlar ayrıca, kahve tüketiminin diyabet hastalığını da önleyebileceğini, birçok noktada depresyona bile iyi gelebileceğini söylüyorlar.

HABER YORUM

Üzerine türküler yakılan kahvenin faydalarını anlatmaya çalıştığımız kısa yazımızı nihayetlendirmeden önce bir hatırlatma yapalım.

Özellikle günümüzde tüketimi moda haline gelen Amerikan kahvelerinin ve de filtre kahvelerin, Türk kahvesi kadar faydalı olabileceği inancında değiliz. Kaldı ki, Amerikan kahvelerinin içinde Fil dışkısının bulunduğu konusunda iddialar da var.

Biz, her şeyde olduğu gibi kahve tüketiminde de aşırıya gidilmemesini, günde bir fincan Tük kahvesinin bizi dinlendireceğini ve rahatlatacağını ifade etmek istiyoruz.

Afiyet olsun!

MİRATHABER.COM

Kahve      Alzheimer  B12

 

 

ETİKETLER: Alzheimer, B12, Kahve, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.