islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5697
EURO
34,9628
ALTIN
2.425,41
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bir Günde 400 Mülteci Manş’ı Lastik Botlarla Geçti

Bir Günde 400 Mülteci Manş’ı Lastik Botlarla Geçti

Mirat Haber Ajansı

Perşembe günü bir günde 400’den fazla çoğu Müslüman mültecinin Fransa ve İngiltere’yi ayıran Manş Denizi’ni geçerek, Britanya topraklarında karaya çıkması rekorlara geçti. Bir gün önce Çarşamba günü 145 kişi geçmişti. Dar su şeridi, Fransa’yı İngiltere’ye bağlayan ve İngiltere’ye gitmek isteyen mülteciler tarafından kullanılan ana güzergah. Nispeten kısa olmasına rağmen, suyun düşük sıcaklığı ve güçlü alt akımlar nedeniyle tehlikeli bir yolculuk. Ayrıca büyük gemiler tarafından da sıklıkla kullanıldığından küçük botlar ve yüzücüler için ölümcül ezilme tehlikesi bulunuyor.

İngiliz hükümeti, mülteci krizini ele alma tarzından dolayı geniş çapta kınandı. Karaya çıktıklarında sığınmacıların İngiliz topraklarından bir talepte bulunması gerekiyor. Kanal boyunca ölümcül yolculuğa çıkmamaları için iltica talebinde bulunan insanlar için daha güvenli yollar uygulama çağrıları yapıldı. Ağustos ayında 16 yaşındaki Sudanlı bir genç, İngiltere’ye gitmeye çalışırken boğulduktan sonra Fransa’nın Calais (Kale) kenti yakınlarındaki bir plaja cesedi vurdu. Birleşik Krallık hükümetinden sığınmacıların boğuldukları küçük teknelere binmemeleri için Fransa’dan iltica taleplerini işleme koyması istenmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.