islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5143
EURO
34,9020
ALTIN
2.432,10
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Katar Emiri Trump’ın Damadına ‘2 Devletli Çözümü’ Vurguladı

Katar Emiri Trump’ın Damadına ‘2 Devletli Çözümü’ Vurguladı

Mirat Haber Ajansı

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el Sani, İsrail-Filistin çatışması için iki devletli bir çözüme olan bağlılığını yeniden teyit etti. Emir, dün Beyaz Saray’ın kıdemli danışmanı ve Başkan Trump’ın damadı olan Jared Kushner ile bir araya geldi. Kushner, geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki bağların normalleşmesine destek toplamak için Körfez ülkelerini geziyor. Beyaz Saray danışmanı, bu hafta başında Bahreyn, Suudi Arabistan ve BAE’ye yaptığı kısa ziyaretlerin ardından dün Katar emiri ile bir araya geldi.

Kushner’ın turuna rağmen, Bahreyn haricindeki Arap ülkelerinin liderleri İsrail ile bağları normalleştirecekleri iddialarını reddetmekte hızlı davrandılar. Şeyh Tamim, onlarca yıllık çatışmaya adil bir çözüm çağrısında bulundu. 2002 anlaşması uyarınca, Arap ülkeleri, kendi ilan ettiği Yahudi devletinin 1967’deki Altı Gün Savaşı sırasında ele geçirdiği topraklardan çekilmesi ve bir Filistin devletinin kurulmasına izin vermesi koşuluyla İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeyi teklif etmişlerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.