islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2646
EURO
36,9489
ALTIN
3.031,32
BIST
8.749,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BİR ÜLKE CİDDİ MİLLİ EĞİTİM VE EKONOMİ POLTİKALARI İLE YÖNETİLEBİLİR

BİR ÜLKE CİDDİ MİLLİ EĞİTİM VE EKONOMİ POLTİKALARI İLE YÖNETİLEBİLİR
22 Haziran 2024 12:39
A+
A-

Ülkemizde ateist ve deist temellere dayalı eğitim sistemi var. Bir de Batı’nın emperyalizmine eklemlenmiş faizci ekonomi düzeni var.

Bu sebeple muhtaç olduğumuz kafası ve kalbi yerli insan tipini yetiştiremiyoruz. Be genel sebebe bağlı ikinci derece hatalarımız da var.

İŞSİZLİK VAR AMA İŞE YARAR İŞÇİ YOK

Türkiye de her alanda işçi açığı var. Ama söyleme gelince büyük ölçüde de  işsizlik var.

Her genç Üniversiteye gitmeli diye tutturmuşuz. Meslek liselerinin sayısı genel liselerin çok çok altında. İhtiyaç duyduğumuz insanları yetiştiremiyoruz.

Aile ve  ülke ekonomisine katkı vermenin kutsallığını aşılayamadığımız gençlerimize bir de medya yayınları ve televizyon dizileriyle lüks yaşamı aşılıyoruz, herkes rahatlıkla çay içip maaş alabileceği iş arıyor. Yani Allah’a sığınılması gereken tembellik yaygınlaştı. Örneklendirelim:

a.) Geçen yıl Mirat haberimizi için ihtiyaç duyduğumuz teknik elemanı uzunca arayıştan sonra bulabildik ama bulduğumuz iki çocuklu bir yıllık işsiz kişiye istediği parayı vermemize rağmen, sabah saat 10 dan önce işe gelemeyeceğini bildirdi ve işi kabul etmedi.

b.) Dört beş yıl önce konferans için gittiğimiz Gazi Antep’te ilgililer işçi ihtiyacını ancak Suriyelilerle karşılayabildiklerini söylediler.

c.) Rize de çay toplama işini önce Gürcülere yaptırıyorduk, şimdi de Afrikalılara…

d.) Bu günkü (22 Haziran 2024) tarihli yazısında Fatih Çekirge hayvancılık için Afganlılara iş verildiğini ama yaz aylarında 40 bin lira aylıkla çoban bulunamadığını yerel kaynaklara dayanarak açıkladı.

LAİKLİK DEDİK İSLAM İNSANINDAN YÜZ ÇEVİRDİK

Laiklik, laiklik, laiklik diyerek ülkenin içine ettik. Ne idüğü belürsüz insan tipini yetiştirmeye çalışıyoruz.

Kişisel ve ailevi ihtiyaçlar için ve de toplumumuzun zayıfları için meşru alanlarda çalışmayı ibadet görevi olarak yükleyen ve “bir işi bitirdiğinde diğerine başla” emrini veren İslam dinine bağlı insan tipini yetiştirebilseydik karşılaştığımız günümüz problemlerini yaşamazdık.

Yazımızı Peygamberimizin yaparak öğrettiği bir dua ile bitirelim:

Allahım! Korkaklıktan ve tembellikten sana sığınırım.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.