BLİNKEN’DAN “BAĞIMSIZ FİLİSTİN” MESAJI

Blinken‘dan Avrupalı Mevkidaşlarına “Bağımsız Filistin” Taahhüdü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşlarıyla telefon görüştü. Bağımsız bir Filistin devleti kurma taahhüdünü tekrarladı. Görüşmede Gazze’deki insani yardımların acil sağlanmasın dikkat çekti. Ayrıca sivil kayıpların en aza indirilmesi ve bölgedeki gerginliğin artmasının önlenmesi vurgulandı. Blinken, ayrıca Kızıldeniz’deki Husi saldırılarını kınayarak deniz güvenliği konusunda işbirliği çağrısında bulundu. Görüşmede ayrıca Ukrayna’ya yardımlar konusu ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bağımsız bir Filistin devleti kurulması konusundaki taahhüdünü vurguladı.

Diplomatik Temaslar ve Taahhütler

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Filistin meselesi ve bölgesel gerginliklerin ele alındığı önemli bir diplomatik temas oldu.

Filistin Devleti Taahhüdü ve Bölgesel İstikrar Çağrısı

Blinken, görüşmede Gazze’de insani yardımların hızlı bir şekilde sağlanması gerektiği yönünde konuştu. Sivil kayıpların en aza indirilmesi ve bölgedeki gerginliğin daha da tırmanmasının önlenebilmesi adına önemli adımların atılması gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, ABD’nin “bağımsız bir Filistin devleti” kurulması taahhüdünü yineleyerek bölgesel istikrarın sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

HABER YORUM

İlk günden bu yana İsrail’in yanında olduğunu söyleyen ABD. Şimdi “bağımsız Filistin devletinden” söz etmeye başladı.

Bu açıklamalardan sonra ABD’nin  iyi niyet gösterdiğini sanmayalım. Yaklaşık 80 gündür devam eden Gazze’yi bombalama işi, uluslararası kamuoyunda tepki görmeye başladı. İşin özeti, bir ay ya da bundan daha kısa bir sürede Gazze’yi işgal edebileceğini zanneden İsrail ve ABD, Hamas’ın dik duruşu sayesinde geri adım atmak zorunda kaldı.

El-Kassam Tugaylarının Gazze’yi savunma noktasında ki başarısı, İsrail, ABD, İngiltere ve yardakçılarının, planlarını tekrardan gözden geçirmesine sebep oldu.

ABD, hangi insani açıklamayı yaparsa yapsın, artık güvenirliliğini yitirmiştir. Avrupa ülkeleri, ne kadar insan haklarından bahsederse bahsetsin, insanlık duygularından yoksun olduklarını, Gazze olayında bütün dünyaya göstermiştir.

Kanaatimizce dünya, yeniden şekillenmeye gebedir. Burada en önemli olan şey, BM’lerin yapısı değişirken, İslam ülkelerinin temsiliyet gücünün ne kadar olacağıdır.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Ali Rıza Demircan Hocamız Akit TV’de..

Ali Rıza Demircan Hocamız, 15/05/2024 tarihinde, Akit Tv'de Fatih Duman'ın hazırlayıp sunduğu Kürsü programına katılacak.…

4 saat ago
  • Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail'in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in…

5 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri

İsrail'in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri Hamas'ın Tünelleri İsrail'in Ezberini Bozuyor: Gazze'deki Direnişin Karşılığı İsrail'in Gazze'deki…

6 saat ago
  • Gündem

İsrail’in İkiyüzlü Kutlama Eylemleri ve Filistin Direnişi

İsrail'in İkiyüzlü Kutlama Eylemleri ve Filistin Direnişi İsrail'in Kuruluş Yıldönümü ve Filistin'deki Tepkiler İsrail'in kuruluşunun…

7 saat ago
  • Gündem

Ahmet Misbah Demircan Ünlü Tarihçi Abdülcelil Temimi’yi Ziyaret Etti

Ahmet Misbah Demircan Ünlü Tarihçi Abdülcelil Temimi'yi Ziyaret Etti Tunus Büyükelçisi  Ahmet Misbah Demircan, Ünlü…

7 saat ago
  • Gündem

Erdoğan’dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı

Erdoğan'dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı CB Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'na Hamas İçin Cevap Verdi: "Direniş Örgütüdür"…

9 saat ago