islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

BLİNKEN’DAN “BAĞIMSIZ FİLİSTİN” MESAJI

BLİNKEN’DAN “BAĞIMSIZ FİLİSTİN” MESAJI
21 Aralık 2023 11:15
A+
A-

Blinken‘dan Avrupalı Mevkidaşlarına “Bağımsız Filistin” Taahhüdü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşlarıyla telefon görüştü. Bağımsız bir Filistin devleti kurma taahhüdünü tekrarladı. Görüşmede Gazze’deki insani yardımların acil sağlanmasın dikkat çekti. Ayrıca sivil kayıpların en aza indirilmesi ve bölgedeki gerginliğin artmasının önlenmesi vurgulandı. Blinken, ayrıca Kızıldeniz’deki Husi saldırılarını kınayarak deniz güvenliği konusunda işbirliği çağrısında bulundu. Görüşmede ayrıca Ukrayna’ya yardımlar konusu ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bağımsız bir Filistin devleti kurulması konusundaki taahhüdünü vurguladı.

Diplomatik Temaslar ve Taahhütler

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Filistin meselesi ve bölgesel gerginliklerin ele alındığı önemli bir diplomatik temas oldu.

Filistin Devleti Taahhüdü ve Bölgesel İstikrar Çağrısı

Blinken, görüşmede Gazze’de insani yardımların hızlı bir şekilde sağlanması gerektiği yönünde konuştu. Sivil kayıpların en aza indirilmesi ve bölgedeki gerginliğin daha da tırmanmasının önlenebilmesi adına önemli adımların atılması gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, ABD’nin “bağımsız bir Filistin devleti” kurulması taahhüdünü yineleyerek bölgesel istikrarın sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

HABER YORUM

İlk günden bu yana İsrail’in yanında olduğunu söyleyen ABD. Şimdi “bağımsız Filistin devletinden” söz etmeye başladı.

Bu açıklamalardan sonra ABD’nin  iyi niyet gösterdiğini sanmayalım. Yaklaşık 80 gündür devam eden Gazze’yi bombalama işi, uluslararası kamuoyunda tepki görmeye başladı. İşin özeti, bir ay ya da bundan daha kısa bir sürede Gazze’yi işgal edebileceğini zanneden İsrail ve ABD, Hamas’ın dik duruşu sayesinde geri adım atmak zorunda kaldı.

El-Kassam Tugaylarının Gazze’yi savunma noktasında ki başarısı, İsrail, ABD, İngiltere ve yardakçılarının, planlarını tekrardan gözden geçirmesine sebep oldu.

ABD, hangi insani açıklamayı yaparsa yapsın, artık güvenirliliğini yitirmiştir. Avrupa ülkeleri, ne kadar insan haklarından bahsederse bahsetsin, insanlık duygularından yoksun olduklarını, Gazze olayında bütün dünyaya göstermiştir.

Kanaatimizce dünya, yeniden şekillenmeye gebedir. Burada en önemli olan şey, BM’lerin yapısı değişirken, İslam ülkelerinin temsiliyet gücünün ne kadar olacağıdır.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE